Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Västkust av Stefan Edman och Tore Hagman

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Västkust av Tore Hagman

från Nidingen till Koster
av Stefan Edman, bilder av Tore Hagman.
ISBN 9189204433.

Tore Hagman är en av sveriges bästa naturfotografer. Hans bilder är alltid mycket bra och har varit så under många år. Hans bilder av västkusten i denna boken är inget undantag!

Kuststräckan som boken täcker in är ju en höjdare, och det är extra kul med de bilder av/på platser som man känner igen och har paddlat förbi och genom. Det är en typisk Coffe-table-book att öppna då och då, slå upp några uppslag och bara njuta. Lite farligt är det dock, man blir groteskt skärgårdssugen!
Boken finns även i en engelsk variant.

Sök efter böcker hos Adlibris

6 svar på ”Västkust av Stefan Edman och Tore Hagman”

 1. Hej!

  Jag har tre boktips till med otroligt fina bilder. Men det är som du skriver, man blir groteskt skärgårds (och natur) sugen!

  Skärgårdsbilder; Fotad av Pär Jacobsson. Bilderna är från Östergötland och Småland (Arkösund, S:t Anna, Gryt, Tjust och Misterhult.) Den är utgiven av Kustbild I Norrköping AB.

  Sverige, Ljus och Landskap; Tore Hagman, Tommy Hammarström och Per Wästberg. Boken är utgiven av Bokförlaget Max Ström och har både vackra bilder och fina texter från hela Sverige; Kusten, Kulturlandskapet, Fjällen, Skogen och Staden.

  Skärgårdsväder; Lage Larsson och Jeppe Wikström. Intressanta texter och bilder om vädret i skärgården. Om man inte är intresserad av väder kan boken användas endast som bildbok då fotografierna är mycket granna.

  En varning utfärdas dock: Längtan efter våren och sommaren blir inte mindre av att bläddra i dessa böcker!

  Hälsningar Eva

 2. Tack för tipsen. Kan bara hålla med angående skärgårdsbilder, den har jag skrivit om tidigare; https://www.kajak.nu/wp/?p=438 Jättefin.

  Ska beställa Sverige, Ljus och Landskap, den låter ju trevlig.

  Och skärgårdsväder plockade jag fram ur hyllan nu när du nämnde den; den ser jätefin ut, men jag har inte kikat i den så noga, men det ska jag göra.

  Men behöver lite inspiration så här års, när man nästan glömt bort hur skärgården ser ut, kajakerna börjar få torrsprickor och tälten likaså.

 3. Tore Hagman har tillsammans med ett gäng andra duktiga fotografer och skribenter också gjort Vänerhavet (ISBN 91-975848-0-0). Klart läsvärd med mängder av otroliga bilder och information om Vänern.

  Och jo, man blir groteskt skärgårdssugen.

 4. Just nu är boken ”Sveriges öer” av Anders Källgård, ISBN 9172034653, på bokrea hoss Akademibokhandeln.

  V.h. Henrik

Kommentarer är stängda.