Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Västervik visfestival, Blankaholm, Försjön och Uthuset

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Uno Svnenningsson på Västervik Visfestival. Mer konsert än visor men bra ändå :)
Uno Svenningsson på Västervik Visfestival. Mer konsert än visor men bra ändå 🙂

Vi tog stugbilen Winzent och drog till Västervik för festival. Det var premiär för Västervik visfestival för vår del, vi hade biljett för torsdagen. Fick parkera stugbilen Winzent på kanonläge 10 minuters promenad från slottruinen där visfestivalen ägde rum. Efter go och trevlig fika hos ställplatsfixarna gick vi bort i högsommarvärmen. Skapligt med folk och båtar och superlång kö men det gick kvickt.

Blev en go kväll med artisterna Louise Hoffsten, Stefan Missios, Frida Öhrn, Uno Svenningsson samt Jenny Almsenius och Ellinor Brolin. Superbra! Och en go blandning av artister. Så småningom blev klockan mycket och det var slut.Vi traskade ”hem” till sängen och sov sött. Efter frukost lastade vi av cyklarna och tog en runda ut på Gränsö, fint som tusan. Svängde in till VKV-Vituddens Kanotvarv en runda för lite gött tjöt och där var både Kåre och Ingvar på plats. Fick spana på alla deras klenoder, himla kul att se de vackra äldre båtarna i finskick.

Kåre undrade om vi var sugna på en båttur och det var vi såklart, har ju sett hans båt på Facebook tidigare. Så himla grann båt som Kåre byggde när han var 18. Vi tuffade utåt genom Gränsö kanal, man satt väldigt lågt, nästan så vi tittade upp på kajakisterna vi mötte! 😉 innan det blev lite mer fart men ganska lugnt då det var lite småvågor. När vi kom in bland lite öar en bit ut öste Kåre på ordentligt, jisses vilken fart! Det var lite skräckblandad förtjusning att fara runt bland öarna och in i smala sund. Superkul. Sen tillbaka och landstigning för bad på Stora Sandholmen, Kåre är liksom vi glad för att bada, gärna året runt. Frågade Kåre hur fort det gått och det var visst 60+ knop 🙂 Kul! Sen tillbaka igen, Kåre fick jobba vidare och vi cyklade vidare.

Snygg och snabb båt! VKV Kåre racer edition :)
Snygg och snabb båt! VKV Kåre racer edition 🙂

Vi körde söderut, besökte Östra Skälö cafe/restaurang för lite käk innan vi landade på Blankaholm naturcamping för övernattning. Finfint ställe. Blev bad och lite promenader. Både Blankaholm hamn och Blankaholm Gästgiveri är till salu, kanske ska ta tag i byn?! 🙂 Hade varit ett kuligt projekt! Blankaholmskrokarna är finfint men känns lite tröttare sen vi var där senast.

Go utsikt på Blankaholms naturcamping
Go utsikt på Blankaholms naturcamping

Dagen efter blev det mer bad och mer promenad, mer span på hamnen med omgivningar 🙂 Sen lunch innan vi drog vidare. Blev stopp vid norra Europas äldsta ek!! Kvilleken, fin ekrackare som dock har problem med hälsan och vackert betat landskap runtom. Därefter ett varv i Norra Kvills nationalpark. Finfint ställe och nog en av våra minsta svenska nationalparker.

Morgondopp vid Försjön
Morgondopp vid Försjön
Gott häng i tallskogen efter bad i Försjön
Gott häng i tallskogen efter bad i Försjön

Däifrån hittade vi via appen Park4Night ett ställe vid sjön Försjön. Superfin plats i tallskogen och en superklar sjö, tror aldrig vi sett så pass klart vatten i en insjö någongång. Försjön kommer vi garanterat besöka fler gånger. Efter ett besök i Vetlanda och avlämning av ett par kajakhållare och lite fika tog vi oss förbi Uthuset för lite span och tjöt med Jocke & Kajsa. Superfint har det blivit, deras Sovstudio hade vi inte sett innan, även den blev superfin! Åsså blev vi såklart sugna på lite dunshopping men nöjda oss med tokshopping light. Sen hemåt igen. Go utflyktsrunda med många roliga aktiviteter!

Uthusets finfina Sovstudio. Grymt!
Uthusets finfina Sovstudio. Grymt!
Smala grusvägar i småland, men den gick dit den skulle
Smala grusvägar i småland, men den gick dit den skulle
Fina vyer i Norra Kvills nationalpark
Fina vyer i Norra Kvills nationalpark
Kul att ta sig fram fort i skärgården
Kul att ta sig fram fort i skärgården
Kvilleken - norra europas största och äldsta ek
Kvilleken – norra europas största och äldsta ek

Lämna ett svar