Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Västersjön

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kåre och vinge väntar på mig
Kåre och vinge väntar på mig

Jag & Kåre tog en sväng i Västersjön på eftermiddagen idag. Jämngrått, regn och 4 plusgrader. Skönt att komma ut. Träffade minsann på en annan paddlare!! Eller i alla fall en kille som var ute med en forskajak och fiskade lite.

Annars var tanken att vi skulle stuckit ut på en tälttur i helgen, men så blev det inte; väderprognoserna såg lite för tradiga ut och vi var lite trötta efter veckans arbete (hårt att vara fint-väder-paddlare)…

Men det har ändå blivit hyfsat med utetid i helgen, dels hemmavid, men även några små utflykter. I fredags tog jag och Pia en fin promenad från Kattvik ut till Hovs hallar och tillbaka, därute är superfint, både längs med vattnet men även längs med Skåneleden som går lite längre upp.

Pia ute på Hovs Hallar
Pia ute på Hovs Hallar

Igår var jag uppe vid Djurholmen en sväng. Där är oxå himla fint. När jag ändå var där plockade jag geogömman ”Djurholmamossen”.

i närheten av Geogömman
i närheten av Geogömman

Idag, på förmiddagen, tog jag och Pia en promenad i/vid Vedema. Vackert ställe det med och vi drällde runt där ett par timmar och plockade geogömman ”Trollen i Vedema”.

Erik vid geogömman
Erik vid geogömman

Men tältabstinensen blev inte mindre av detta… jaja, ser lite kärvt ut för resten av året, men om vädret är någorlunda så kanske det kan gå…
Och för er som inte vet vad en geogömma är så finns det mer info på www.geocaching.com och vill man veta mer om några av skånes strövområden kan man kolla på www.strovomraden.se där finns många fina ställen.

5 svar på ”Västersjön”

 1. Du har ju kört med wingen ett tag nu va – hur tycker du det funkar?
  Har lånat en likadan av Siven ett par veckor och funderar ev också på att investera..
  / Ulf

 2. Tjo!

  Jodå, jag tar mig framåt hjälpligt.
  Men jag vet ju knappt hur man ska bära sig åt 😉

  Sen använder jag den alltför sällan, det blir mest på platt vatten med tom kajak.

  Oftast är det roligare med plattpaddeln eftersom jag lättare klarar av att svänga och ”pyssla” med den.

  erik

 3. Hmm, det är nog samma här – man kör för sällan för att få det funka ordentligt..
  Men det jag har prövat så tycker jag att man kommer framåt effektivare, samma fart med mindre ansträngning, man får ett bättre drag och du behöver inte hålla paddeln lika hårt. Sen plaskar det och skvätter mer.. Styrtagen känns väldigt osäkra, men det borde kunna tränas bort. Rollen inga problem.

  Det roliga var när man sen bytte tillbaka till plattpaddel – man kände hur mycket den vobblade och hur hårt du var tvungen att hålla i skaftet!

  Ja ja, får se om Siven lyckas övertala mig.. Det vore kul att kunna köra effektivt med båda!

  / Ulf

 4. Vi bangade oxå på övernattningstur om det kan vara till någon tröst 🙂 Det blev en liten sväng ut från Gustavsbergs Hamn in mot Baggenstäket för att få fika på lussekatter och varm choklad. Någon minusgrad och en lågt stående sol gjorde livet skönt att leva. Det toppades med ett par timmar i bassäng på kvällskvisten. Gôtt.

Kommentarer är stängda.