Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Västersjön 20 januari

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia på Västersjön

Erik i morotsmössa på VästersjönDet höll på att bli, ännu en, opaddlad helg. Men i förmiddags lyckades vi i alla fall slita oss från datorer, soffor och värmen inomhus och tog ett varv runt Västersjön.

Disigt, grått, lugnt och stilla. En skön tur på drygt tio kilometer. Morotsmössan fick följa med i verkligheten! Det var kanske i varmaste laget för den i dag, men vad gör man inte för konsten?! 😉

Nästan helt tomt så här års, knappt en människa ute runt sjön, men vi träffade på två kändisar från Ängelholmspaddlarna på norrsidan av sjön som dock höll sig på landbacken.

morotochclapotis.jpg

Satte uppe det andra av våra nya röda tält igår, ett Hillberg Allak, verkar nog ok, fast det ser lite litet ut och kanske lite hängigt… Nåja, vi får se hur det klarar sig mot Marmot Aeolos 2P. Än så länge är det (oxå) osovet.

Hilleberg Allak

Annars lite pyssel hemomkring, lite promenader i skogarna osv. Och lite mer material på sajten har kommit in under rätt utseende och form. Nu sitter det fint med en Whitstable Bay.

piakollar.jpg

morotsflax.jpg

För ett år sen var det Vitt, vitt, vitt!

21 svar på ”Västersjön 20 januari”

 1. Yippee! Dom paddlar! 🙂
  (Man hann ju bli lite orolig faktiskt, parat med en liten skuldkänsla av att kanske hindrat er förra helgen…)

  Och: Tack för att någon tar konsten på allvar! 🙂
  (För mycket kolfiber och få flippade installationer i den här branchen…)

  Nu: Mera bra tid!

  Svara
 2. Mössan igen..!
  Men skönt att se att någon utövar den gamla fina kanotsporten fortfarande, själv har man ju lagt av sig rejält den senaste tiden..
  Lite trevligt med de slumpade inläggen på förstasidan förresten, gör att man hittar tillbaka till gamla grejer.
  / Ulf

  Svara
 3. Allak är lättare, http://www.hilleberg.se
  Jodå, motionskajak hade nog funkat det med, fast vi vet inte vilka/vilken vi ska shoppa i så fall. Åsså verkar det vara snålt med oranga. Och behovet är väl egentligen inte jättestort, det går ju bra med våra vanliga havskajaker.

  Svara
 4. Helt rätt, ska skriva lite om surfskipaddlingen jag gjorde i Sydafrika i början på januari samt om vilka tävligar som planeras.

  Beställde precis en ny V10 i kol…

  Svara
 5. Kanske tjatig, men Coastrunner är väldigt trevlig som motionskajak. Ingen racer, men himla trevlig att träna rotation med. Väger ca 16.5 kg med ett skott och lucka bak som håller tätt.
  Fotstödet går snabbt att ändra även i när man sitter i kajaken, dvs inga problem att växla kanotist under turen.
  Färgen kanske är ett problem…

  Svara
 6. Det är okej att vara tjatig, vi fattar inte alltid så snabbt 😉

  Är det nån i sverige som säljer Coastrunner? Eller är det danmark som gäller?

  Svara
 7. Ni kanske skulle kolla med Siven också.. Han kommer att ta in några båtar som såg lite intressanta ut – främst Zedtechs Python eller kanske Vital..
  Sen det där med färgerna – inte funderat på att köpa ett par solglasögon med orange glas..? Skulle lösa många problem.. 😉
  / Ulf

  Svara
 8. Jodå, vi ska nog kolla runt och paddla lite av varje när (om) det blir aktuellt med fler kajaker. Just nu behöver vi bli av med några först bara, ingen som är sugen?

  Det där med oranga glas kan kanske vara en smart budgetlösning 😉

  Svara
 9. Hej
  Kraftig vind över hela landet de senaste dagarna! Går ni ut på Västersjön igen så kanske ni ser några förlista fartyg. Ta det försiktigt och glöm inte bogsersystemet. Nödraketer och VHF kan nog också vara bra.

  Timo

  Svara
 10. Ja, det är nog bara kajakcentrum.dk som säljer dem, men de brukar skicka lite leveranser i Sverige. Har för mig att Kajakboden brukar få skeppningar.
  Ifall ni besöker Kajakdagarna igen finns säkert tillfälle att prova. Jämfört med Kåre är det en förbättring av det mesta.

  Svara
 11. Om behöver skule bli större:

  Jag köpte ju min Escape hos kajakcentrum.dk. Jag fick den levererad till Gbg då de ändå var på väg förbi via Malmö (?) till Olso. Jag tror att NPK har en Coastrunner eller två – ni kan kanske får prova på Delsjön om ni har tur med timing etc. Jag tror jag provade en sån där, jämte Escapen. I val mellan Coastrunner och Kåre gillar jag Coastrunnern bättre. Åtminstone när man pressar på lite.

  Svara
 12. Tjenare…ooooh så prydlig du blev i morotsmössan. Den gör sig på sjön 🙂 Stötte på morotsmössan på en affär härom dagen. Jag har ju en orange motionslåda som jag kallar ”Moroten”, så det kliade i köpfingrarna. Men, jag höll mig 🙂

  Svara

Lämna ett svar