Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vårfjäll i Trysil

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lagom trångt i backarna
Lagom trångt i backarna
Smöriga spår, väldigt lite folk och grymt väder. Vårfjäll deluxe.
Mot det blå

Vårfjäll, alltså sent fjälldräll i april lockade så vi drog till Trysil igen. Sommarväglag och sol hela vägen upp. Klart begränsad vinterkänsla tills vi svängde upp mot fjället. Däruppe snöfria vägar och träd men däremellan en dryg meter snö. 

Söndag till torsdag med riktigt bra förhållanden i både backar och spår. Lite hårt på morgonen och väldigt löst på sena eftermiddagarna. Extremt lite folk så backarna blev inte farligt uppkörda och i spåren var det ännu färre 😉

Skönt att skida utan massvis med kläder. En del körde i shorts och t-shirts men det kändes klart optimistiskt i överkant.

Långa ljusa dagar ger att det hinns med mycket utetid, nackdelen med långa dagar är att det blir lite segare med soluppgångsskidandet och detsamma med solnedgångsskidandet 🙂

Fredagen superhårt och isigt och lite sämre väder, fast mestadels blåhimmel. Lördagen bjöd på 2cm nysnö, nån plusgrad och lite trista prognoser så då drog vi oss söderut igen. Superskön fjällvecka med bättre förhållanden än väntat. Nu kan vi nog hålla oss från snön till i november.

Bilderna är iPhonebilder, några sex och några sex plus. Lifeprooffodralen sitter på hela tiden.

Motljusbacke
Motljusbacke
Stughäng med soluppgångsinslag
Stughäng med soluppgångsinslag
Oranga spårinslag
Oranga spårinslag
Jobbigt med motljus och soliögonen
Jobbigt med motljus och soliögonen
Uppförsbackeåkning
Uppförsbackeåkning
Solnedgångsfjäll
Solnedgångsfjäll

1 svar på ”Vårfjäll i Trysil”

  1. Klart fina bilder! Ni verkar ha fattat vilken sida av fjället som det är mest feeling att bo på. Längdskidor på kalfjället ovanför Fageråsen i sol är svårslaget. Det är bara att gratulera!

    Svara

Lämna ett svar