Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vandra Skåneleden

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Denna bok med undertiteln ”29 vandringar från Båstad och Kullaberg i norr till Falsterbonäset och Österlen i söder” kom ut förra året. Författarna har gjort ett urval av trevliga sträckor längs skåneleden. Både dagsturer och övernattningsturer.

Urvalet känns klart rimligt med bra spridning över/längs hela skåneleden. Jag har inte besökt skåneledens alla delar, men en del i alla fall. Känns som en klart trevlig inspirationsbok som säkert kan få ut fler på både skåneleden och andra promenadleder.

Vi har länge snackat om att röra oss mer längs skåneleden men det har inte blivit av ännu, kanske den här boken kan få loss oss ur soffan lite oftare. Lite vandring, lite cykel och kanske kombinationer av båda.

Vill man kan man j kombinera vandrandes på skåneleden med förslag ur boken Weekendvandra i skåne där tanken är att man bor och äter inomhus.

Ibland känns innehållet lite väl detaljerat, sånt som ändå kan ändras snabbt och de typen av information vill man hellre ha på nätet där får vi hoppas skåneleden lägger ut mer på sin sajt.

Vandra skåneleden är utgiven av Calazo förlag och skriven av författarna Caroline Alesmark och Kenneth Joelsson.

Köp Vandra skåneleden hos Amazon

Lämna ett svar