Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Vandra fjäderlätt och njut mer av färden

Och njut mer av färden.

ISBN: 9197554162
Utgivningsår: 2007

Boken är skriven av Jörgen Johansson, som många känner igen från t.ex. Utsidans forum.

Denna boken handlar om hur man genom att minska vikten på sin packning kan vandra lättare och på så vis; komma längre, ha det bekvämare, säkrare, må bättre m.m.

När det gäller padding så är det lätt att tänka att ”jag bär ju inte prylarna så några kilo extra spelar ingen roll.” Och visst är det så; det är inte alltid lika viktigt med vikten när man paddlar, men samtidigt gäller delvis samma sak. Ju lättare kajak och prylar desto mindre att bära, släpa och föra fram på vattnet (och på land), så visst är det idé att tänka på det.

Jag tycker boken kommer med många trevliga, bra och tänkvärda tips. Jörgen berättar dels hur han tänkt och hur han provat sig fram till lösningar som passar för honom. I boken finns också korta intervjuer med vana vandrare som berättar hur de tänker när det gäller packningen vikt. Definitivt läsvärd för de flesta; vi är många som släpar runt massa onödig vikt både på land och till havs.
Vissa saker passar troligtvis inte de flesta, till exempel att alltid vara blöt om fötterna och gå runt i blöta tunna damstrumpor hela dagarna…

Köp den hos Outnorth eller Adlibris.

Författaren driver även en hemsida som heter Fjäderlätt som även den är väl värd ett besök. Jörgen har även gett ut boken Lättare Packning  från A till Ö.

För egen del har vi sen ett par år börjat fundera i banorna av att packa lättare, och några kilo har vi nog sparat, men det finns mycket kvar. Vi är långt ifrån lättviktare, men har kanske gått från supertungpackare till bara tungpackare;-)

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentarer är stängda.