Valöträffen 2013 – När juni möter juli

Vrångpaus i lä och sol
Vrångöpaus i lä och sol

Vi drog oss upp mot Göteborg och sjösatte på GKF på fredagens eftermiddag, paddlade söderut i lite vind och solsken. Gick mellan Donsö & Styrsö för lite lä och tog paus i en av finvikarna på Vrångös nordspets. Riktigt fin sandstrand och jätteskönt i lä. Efter dopp och mat tog vi oss vidare till Valö. Rundade på sydsidan och där var som vanligt superfint och extra kul med lite lagom vågor.

Valös sydsida
Valös sydsida
Pia snart framme vid fyren
Pia snart framme vid fyren

Några stycken som redan var på plats och välkomnade. Upp med tältet och sen lite kvällshäng vid fyrhuset. Några till kom ut, men lite färre än vanligt. Det var nog motvinden som spökade och prognoserna hade gissat på mer vind.

Efter en trevlig kväll somnade vi sött på klipporna, tältet var lite extra väl fastsatt då det skulle blåsa upp på natten. Vaknade ganska tidigt och låg kvar och läste och toksurfade lite på fånarna. Lite småruggig morgon så det blev frukost inne.

Finhimmel i väster
Finhimmel i väster
Lördagsmorgon med horisontvy
Lördagsmorgon med horisontvy
Trött lördagseftermiddagsgrupp anländer
Trött lördagseftermiddagsgrupp anländer

Sen öpromenad, ödräll, dopp osv. Framåt eftermiddagen kom ett gäng ut, de hade haft det skapligt slitigt i vinden och var både trötta och kalla men efter lite chokladbollar, stärkande drycker, mat och torra kläder var alla glada igen. Framåt kvällningen blev det middag i fyrhuset och vi fick oväntat besök i form av den kände farygskaparen Lars Gatenhielm som visst gick igen och som gått iland för span från skeppet som låg för ankar i Kungssund… Skön kväll inne, regnade och blåste rejält ute. Kollade till tältet som hade flyttat sig två decimeter trots rätt stora stenar 🙂

Finbesök av Lars Gatenhielm
Finbesök av Lars Gatenhielm
Söndagsmys vid sydväggen
Söndagsmys vid sydväggen

När det väl blev tältdags var det inte alls svårt att somna sött igen. Söndagsmorgonen bjöd på riktigt finväder så det blev dopp på sydsidan innan frukost i solen. Några stack halvtidigt, andra tjötade länge i solen. Några planerade att stanna till måndagen. Några ville stanna kvar men muttrade nåt om “vi som har ett jobb att sköta”. Vi var i alla fall ett gäng som hängde kvar, drällde runt ön, badade, fotograferade, tittade på tumlare osv innan vi tog kvällsmat vid fyrhusets väst- och sydvägg, lite blåsigt men fint.

Söndagsmiddag
Söndagsmiddag

Kom ut lite fler som skulle bo i stugorna kommande vecka innan det var dags för tältet.

På måndagsmorgonen tog vi dopp och vinkade av de tidiga avgången innan vi tog frukost. Blev ett par goa timmar i solen på fyrhustrappan innan vi gav oss iväg inåt. Jag & Pia tog oss lite mot nordost medan Stefan, Johannes och Helena som drog lite senare tog sig mer åt nordväst till att börja med. Lunch i solen strax söder om Förö innan vi tog sista rundan in till GKF. Sen lite shopping på Kanotcentrum & XXL innan vi for söderut mot skåne igen.

Måndagslunchställe
Måndagslunchställe

Skön helg. Kanske runt 25 personer på Valö under helgen och det var väl helt okej med tanke på prognoser och vindar. Dessutom med ett åldersspann på mellan ett halvår och cirka 350 år.

Mobilbilder: fredag, lördag & söndag

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera