Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valösväng i soligt marsväder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Blir inte alltid jättebra bilder från kajaken när det är mörkt  ;)
Blir inte alltid jättebra bilder från kajaken när det är mörkt 😉

Vi var lite skärgårdssugna igen, spanade lite österut men vädret såg finast ut lite norrut. Och så var vi dessutom lite mässdrällsugna. Här kommer några omobila bilder från en go Valöhelg. Efter lite dräll på Nordic Outdoor packade vi lite långsamt som vanligt och paddlade söderut. Första kilometrarna i lite ljus men mörkare efterhand. Lite medström och lite motvind på vägen. Efter Donsö var det kolsvart och marelden dök upp. Att man kan bli så glad bara för att det glittrar lite runtomkring är häftigt och det varje gång 🙂

Skuttade över till Valö, i lä av Valö var det extra mycket mareld. Tog oss iland i pannlampornas sken. Verkade inte så trångt på ön denna gången heller. Konstigt är det fortfarande sång eller snötävlingar?

Kaminsprak
Kaminsprak
Fårdugasoluppgång
Fårdugasoluppgång

Gick lätt att få eld i kaminen och värmen spred sig fort, efter lite kvickt matfix sov vi snart sött då klockan visst blivit mycket. Vaknade till en fin morgon med lite mer blåst. Vi ägnade dagen åt horisontspanande, toppbestigningar, havsdopp, vedsamlande, sängsurf, kaffedrickande, ödräll, vedhuggande, buskröjande och diverse andra goa sysslor. Lätt att få en dag att gå. Vitsipporna blommar, triften knoppar och Gullvivorna vill gärna men vågar inte riktigt än.

Svalkande dopp
Svalkande dopp
Goa kvällar
Goa kvällar
Kajakklättring
Kajakklättring
Vy över ängen och fyrhusen
Vy över ängen och fyrhusen
Uppochner nedanför fyr och fyrhus
Uppochner nedanför fyr och fyrhus

Söndagen körde vi på ungefär samma tema men med betydligt mindre vind och ännu mer sol dessutom blev vi lite plasksugna efter frukost så vi tog en kort runda i och bredvid kajakerna, gött med lite klädsim också. På eftermiddagen kom Johan ut så det blev gött tjöt i solen och Lillstugan mellan ”alla” sysslorna 🙂 Framåt kvällskvisten drog Johan in mot Göteborg igen och vi blev kvar på ön en stund till. Spanade finfin solnedgång uppifrån toppen innan vi landade inomhus igen.

Finfika på ängen
Finfika på ängen
Gött vid södra fyrhusväggen
Gött vid södra fyrhusväggen
Solnedgångsljus
Solnedgångsljus
Solnedgångar är alltid fascinerande
Solnedgångar är alltid fascinerande

Måndagsmorgonen var sådär magiskt fin med helt platt hav och Ejdrarnas goa ljud. Efter frukost, solnjut, bad där man nästan kunde soltorka! promenix och städ kom vi i kajakerna till slut. Precis innan vi la i såg vi havsörn! Det har vi inte sett i de krokarna förut, skoj! Tog sydsidan på Valö och direkt när vi sjösatte såg vi tumlare rätt nära och sen några till bara några hundra meter senare, alltid lika kul. Gott om sälar också, de första på Valöskären och sen många på skären mellan Valö och Kungsö. Iland på Lökholmen för lite spaning och sen norrut utanför Rävholmen, Vargö och Känsö. Ett av skären vid Trinda Brunskär fick agera lunchplats, go horisontvy och både Vinga och Böttö fyrplatser att spana på förutom storfartygen.

Tumlarspaning precis söder om Valö
Tumlarspaning precis söder om Valö
På väg norrut utanför Rävholmen
På väg norrut utanför Rävholmen
Fårdugalunchställe med vy mot Böttö, Vinga och farleden
Fårdugalunchställe med vy mot Böttö, Vinga och farleden

Tog oss vidare norr om Galterö och in mot GKF igen. På ett skär norr om Brännö hejade vi på två andra paddlare som njöt av solen. På GKF var det lite aktivitet och några fler paddlare hade varit. I det sneda kvällsljuset bjöd Peter K på nygräddade våfflor på balkongen innan vi drog hemåt igen.

En riktigt go runda!

Fotonörderi
Fotonörderi

Lämna ett svar