Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valörunda

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fårdugahimmel
Fårdugahimmel

Förra veckan blev det ett litet kort Valöbesök. Paddlade ut på torsdagskvällen. Blåste en del från väster så vi tog över till Asperö och sen söderut i lä av storöarna. Drog lite i sunden mellan öarna och guppade lite mellan Vrångö och Valö. Riktigt gött kvällsljus sista biten samtidigt som det var mörkt och grått inne över land.

Kvällsljus vid Vrångö, grått och eländigt inne över land. Rättvist :)
Kvällsljus vid Vrångö, grått och eländigt inne över land. Rättvist 🙂

Några nattugglor vakna när vi kom fram, lite mat och tjöt i fyrhuset innan vi somnade sött i jungfruburen. På fredagsmorgonen sken solen för fullt och lite nordvästlig vind på det. Efterhand droppade det ut nyvakna från de små husen. Nytt inslag på Valö är barnvagnar och därmed en hel del små blivande paddlare, riktigt kul! Men än så länge verkar de flesta ta vagnarna på stora båtar ut, vem blir först med barnvagn på kajaken ut till Valö? 😉

Flaggpyssel
Flaggpyssel
Johan & lillErik hänger vid fyrhusväggen
Johan & lillErik hänger vid fyrhusväggen
Johan letar vågor utanför Kungsö & Tornö
Johan letar vågor utanför Kungsö & Tornö

Blev en go dag i solen med promenader, bad och snack och några paddlade till och med!! Framåt kvällskvisten kom det några till utpaddlandes och utseglandes. Vi bestämde att vi nog inte skulle hinna orka ta oss till KajakKalaset när det var tänkt att starta på lördagens förmiddag.

Men vi vaknade till vid 5-snåret och packade så tyst vi kunde och smög ut, lite frukost på det och sen i kajakerna vid 6-snåret på alldeles, alldeles platt vatten för en grymt fin paddling norrut till GKF.

Gott med lite öliv!

Plattvattensmorron
Plattvattensmorron

Lämna ett svar