Köp friluftsprylar hos Amazon


Finfin Valborgaftonspaddling
Finfin Valborgaftonspaddling
Kul att tvätta fönster på Örö
Kul att tvätta fönster på Örö
Christian, Mona och Elisabeth
Christian, Mona och Elisabeth
Söderut, det ljusnar
Söderut, det ljusnar

Vi drog till Misterhult för en sväng över Valborg och första maj. Planen var lik förra årets runda. Jag & Pia sjösatte vid halvåttasnåret på kvällen i Klintemåla och det var finväder och dubbelt så varmt som när vi lämnade skåneland några timmar tidigare.

Blev fin paddling norrut med mestadels sidvind men även lite skön medvind på slutet. Gött kvällsljus till att börja med och lite mer mulet efterhand. På Lilla Brändö satt Christian och hade det ensamt 😉 Lagom till vi landade kom det lite regn så det blev tält– och tarp upp lite kvickt. Gött tjöt ett tag innan vi somnade sött.
Fredagsmorgonen var oxå lite grå men med solglimtar, efter frukost drog vi mot Örö där vi blev välkomnade av Owes syster Mona. Så småningom kom även Bosse paddlandes efter en tidig morgonstart i Stockeboda. Lite färre än förra året men så blir det ju ibland.
Vi mådde gott på ön, gjorde även lite nytta trots det småfuktiga vädret. På Örö blommade det gott om gullvivor och vitsippor även om det kanske var lite färre än förra året.
Kvällen tillbringades med massa god mat i sällskap av Elisabeth och Mona. Vi somnade som vanligt proppmätta men sött ändå!

Efter frukost på lördagen blev det lite mer pyssel och sen lunch innan vi kom iväg söderut. Paddlade utanför Svinskär, innanför Strupö och sen över mot Istergås, landade för natten på Ekö. Riktigt gött kvällsljus och lite småsvalkande vatten. Några smådroppar trillade ner så tarpen fick åka upp igen. Go kväll och det var inte alls svårt att somna ännu en gång.
Vaknade till superfin morgon men somnade om, lite gråare när vi vaknade nästa gång men det sprack upp och blev superfint under frukosten.
Vi drog skapligt tidigt då vi skulle få in lite odlingsinspiration på vägen hem.

Go runda i finfin skärgård med goa medpaddlare, och alltid gött att besöka Örö och öborna.

Trots avsaknaden av sommarvärme räckte det finfint med sommarliggunderlaget under och sommarsovsäcken som täcke.

Promenad till den fina lilla insjön på Ekö. Är den opaddlad?
Promenad till den fina lilla insjön på Ekö. Är den opaddlad?
Söndagsmorgon på Ekö
Söndagsmorgon på Ekö

    

Soligt frukosthäng
Soligt frukosthäng
Än svalkar det i alla fall lite ;)
Än svalkar det i alla fall lite 😉
Bad med horisontvy, helt okej
Bad med horisontvy, helt okej
Blomstrar
Blomstrar
Stora sniglar på Örö
Stora sniglar på Örö

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Valborg i misterhult”

  1. Härligt att ni återvänder till denna fina skärgård så ofta. Jag har följt era eskapader nu i 5 år och fått många bra tältplatstips i Misterhult via er hemsida trots att jag seglat i bland dessa öar i 30 år. Var själv med hustru och kamrater på lilla eller “mini” Brändö i helgen och fortsatte på er släckta brasa. Det blåste en del så det gick rätt fort att surfa hem med kajakerna till Västervik på söndagen. Flera örnar siktades över Kärringskär och Tängsholmarna. Ha ett bra paddelår!

    Svara

Kommentera