Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vägen till din första miljon - alla kan bygga sin egen pengamaskin
Vägen till din första miljon – alla kan bygga sin egen pengamaskin. Bli miljonär är enkelt 🙂

med undertiteln Alla kan bygga en egen pengamaskin.

Titeln är ju lite lockande. Visst hade det varit skönt att ha en extra slant undansparad, som rejäl buffert, för lite rejäla köp eller som ligger och tickar inkomster som en pengamaskin?! Behöver inte vara miljonär men på den vägen i alla fall 😉

Tobias Schildfat som skrivit boken började bygga sin egen pengamaskin tidigt och tycker inte det är några konstigheter. Nu vill han dela med sig av tipsen till andra (och såklart göra lite reklam för sig själv, boken och sina egna föreläsningar)

Egentligen så är det väl inga konstigheter alls utan det mesta handlar till att börja med om enkel matematik på lågstadienivå; plus och minus, gör av med mindre pengar än du drar in. Sen kommer lite multiplikation med också när det handlar om att investera överskottet och låta det ge avkastning. Så lätt var det alltså, pengamaskinen klar. Ju tidigare den startas desto enklare är det att få den stor och självrullande 😉 Lätt att bli miljonär helt enkelt.

Kunde ju varit nåt istället för friluftsprylar för alla slantarna 😉

Tobias förespråkar aktier som investering för att få pengamaskinen att rulla. Räntor är ju att annat alternativ, men som inte brukar vara ge lika hög avkastning fast med tanke på börsutvecklingen på senare tid kan det ju kännas mer lockande kanske? Eller i alla fall tryggare!

Boken kan definitivt ge en och annan idé och tanke för att undvika att det är mycket månad kvar i slutet av lönen. Klart läsvärd.

Tobias finns på www.minpengamaskin.se. Boken är utgiven av Roos & Tegner.

Recensioner kan hittas hos till exempel Sydsvenskan, Mike The revelator och hos Smart Privatekonomi, Nordnetbloggen och Köpstoppsbloggen.

Och spara slantar kan man göra i madrassen eller hos Aktieinvest.

6 svar på ”Vägen till din första miljon av Tobias Schildfat”

  1. Det bästa måste väl ändå vara ”att ha en Pengamaskin så man har pengar till friluftslivet men ändå ha pengar över till annat och framtiden”. Och så långt räcker inte enbart min lön. Så en viss ekonomikoll är inte fel 🙂

    Svara

Lämna ett svar