Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Våffelfrossa, grått, bloggar och…

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vitt, grått och disigt

Hur många bloggar ska/bör/behöver man ha egentligen?

VåffelfrossaVi gjorde en uppdelning i somras; en kajak.nu-blogg och en MenHallåEller för att ta bort lite av de tramsigare inläggen från kajak.nu.

Men det kanske är bättre att ha allt i en? Här på kajak.nu? Jag menar, det är väl egentligen inte mindre tramsigt att blogga om en paddeltur än att vi frossat i våfflor?

Eller vad säger ni?

Och har ni sett att vissa av bilderna nu kan förstoras med hjälp av lightbox? Koolt! Prova på bilden till höger. Tack för tipset Björn.

Inget paddlat denna helgen. Lite hemsidespyssel och lite promenader i ett grått, vitt och slaskigt skåne. Vi har dock inte haft strömavbrott vilket är lite förvånande… Björn T bloggade om strömavbrott igår och talade om sårbarhet. Jag tror strömavbrott då och då kan vara bra, om inte annat så i ”utbildande” syfte… Nåt dygn eller ett par då och då under vinterhalvåret borde få folk att tänka till. Och det säger jag inte bara för att vi själva nog klarar oss några veckor utan värre problem än internetabstinens och lite extra armmuskler för att hinka upp vatten…

Lagom orange
När vi uppdaterade utseendet igår så fick vi snabbt en kommentar om att det var lagom orange. Insåg direkt att det var alldeles för lite så därför uppgraderade vi det oranga en del. Om ni undrar alltså.

Förutom att det saknas massa sidor så strular räknaren för antalet visningar av ett inlägg. Den funkar bara på inlägg skapade efter 20-snåret igår (jag gjorde väl nåt smart drag bland filerna då…) 😉

17 svar på ”Våffelfrossa, grått, bloggar och…”

  1. Hej

    Tycker att det är bra med en blogg…
    Sedan så var det lagom med orange som det är nu.
    Det är bra att uppdatera i bland så man får nya synintryck och blir nyfiken och ser att det händer något.

    //Mats

    Svara
  2. Hej hopp!!

    Efter lite runt snurrande på den nya ansiktslyftningen så tycker jag att den har (om möjligt) blivit ännu bättre.
    För mig är det självklart att man kan samla allt till en blogg, jag menar om man är super intresserad av paddling och inte bryr sig ett smack om våfflor så läs inte det inlägget då!!! Jag tycker det är roligt att läsa vad folk pysslar med när dom inte paddlar. Och det där med strömmen håller jag fullständigt med om, jag har till och med funderat på att fimpa huvudström brytaren 3-4 dagar under en av vintermånaderna (men min sambo bara skrek när hon hörde mina planer).
    Ha det gott
    // Björn S

    Svara
  3. Klart att man skall ha EN blogg! Det blir lite mer personligt då.
    Jag kör med en mer generell blogg sedan i höstas och det blir liksom lite roligare då och man håller lättare igång med inlägg som kan vara hur generella som helst.
    Om jag kan läsa om Era fantastiska paddelturer så borde det innebära att ni har mer att dela med er av, som jag kanske uppskattar. Vi delar ju exempelvis njutningen av whisky så…

    Sedan går det ju att etikettera sina inlägg och som läsare kan man ju styra vad man vill kolla på så… om man nu inte skulle gilla våfflor, vilket jag ju gör 😉

    Hadé

    /Rob

    Svara
  4. Det vore väl rätt lagom om ni gjorde en likadan blogg till. Precis lika med den skillnaden att den vore tjusigt vit? Lagom vit alltså! 🙂

    Svara
  5. Hallå eller!

    Bra jobbat. jag hade ingen aning om att det kunde bli ett brandgult tema. Kunde det inte ha varit lite mer åt det kycklinggula?

    Jag vill också lära mig om lightbox. Måste man knacka sidor i wordpress för att använda det?

    peter
    (som för tillfället har problem med sina bilder i bloggers värld)

    Svara
  6. För mig gör det ingen större skillnad om det är en eller två bloggar, huvudsaken är kvalitén i innehållet..
    Det viktiga för mig är om jag känner mig berörd av den/dem som skriver och då gör det inget om det är kajaker, katter eller våfflor. Och eftersom jag gillar bilderna, berättelserna och förhållningssättet i både ”kajak.nu” och ”men hallå eller”, så funkar det för mig hursom. Så kör på!

    / Ulf
    Och WordPress rules..

    Svara
  7. Hej Erik,
    jag tycker att den nya sidan är fin. Har egentligen en fråga till Pia: jag såg på bilderna att hon har en Kokatat Expedition dammodell. Eftersom jag funderar att lägger en hel måndaslön på en torrdräkt undrar jag lite om inte den stora dragkedjan stör. Har hört av Görans dotter som är mycket missnöjd och skulle aldrig köpa en dammodell igen.
    Skulle vara kul att höra en expertåsikt till…
    mvh Sonja

    Svara
  8. Expert är jag inte, men min åsikt kan du få ändå 😉

    Jag har haft min torrdräkt i snart 4 år, och använt den både på tur och för bus och lek, totalt kanske 150-200 dagar skulle jag tippa.
    Nu börjar den bli ganska sliten och har därför beställt en ny… det blev en exakt likadan, både till färgen, modellen och med baklucka. Det säger nog lite om hur nöjd jag är.
    Jag skulle verkligen inte vilja vara utan bakluckan, fy för att åla sig ur hela dräkten så fort man behöver uträtta sina behov. Men det beror säkert på hur duktig man är på att hålla sig?! Men en hel dag känns lite för tufft för mig.
    Visst har kedjan hakat i sitsen nångång när jag skall gå ur, men det har inte varit större problem än så, jag har suttit i kajaken både 2, 3 och fyra timmar i sträck utan att dragkedjan varit i vägen.
    Ibland när Erik behövt uträtta ”nummer två” på vintern har han verkat klart avundsjuk på min baklucka.
    Det kan vara lite pyssel att få rätt på underkläderna efter att man använt bakluckan, men hellre det än att hela kroppen är iskall och en paddeldag förstörd.

    Men vi är alla olika, bara för att det fungerar för mig i våra kajaker behöver det ju inte fungera för alla andra. Jag har använt dräkten i lite olika kajaker med blandade stora och små sittbrunnsöppningar (Ellesmere, Dex, Triton, Romany, Buccaneer m.fl.)

    När min nya sparkdräkt levereras kommer det finnas en begagnad till salu.

    Svara
  9. Hejsan Sonja, Pia och alla andra tjejer
    Jag (som Görans dotter) känner att jag måste lägga mig i lite. Jag erkänner att om jag skulle välja en ny torrdräkt så skulle jag definitivt välja en ”killmodell”; dels tycker jag att kedjan där bak är i vägen och jag måste fixa till den när jag glidit ner i kajaken – så att jag inte sitter på den; dels har det hänt ett flertal tillfällen att den hakat upp sig när jag ska upp, vilket jag tycker är jobbigt – och jag är rädd för att skada dräkten.

    Men jag tror att det viktigaste är att man får en dräkt som passar bra i storlek. Jag valde länge och tog till sist (efter att provat Pias och insett att den var något för kort) en large och den är ganska mycket större än medium, och därför i största laget för mig (vilket gör att luckan hänger en knapp decimeter under rumpan) jag tror att detta är orsaken. Så mitt råd skulle vara: tänk på hur ofta du tror att du kommer att använda luckan men viktigast: prova ut storleken noga.

    Det finns självklart många fördelar med luckan – så ”mycket missnöjd” är jag nog inte – inte längre i alla fall. Men nästa gång väljer jag en killmodell.
    Hoppas du hittar en som du blir nöjd med och får många goa paddlingstimmar i! Lycka till!!
    / Linda

    Svara
  10. Hejsan allihop!

    Vill gärna lägga mig i torrdräktsdebatten; jag älskar min torrdräkt med lucka bak! Har väl haft min ca fem år och min är också sliten och behöver förnyas men jag har använt den otroligt mycket. Det får vara tropisk värme för att jag ska välja något annat paddelplagg och jag badar i princip aldrig utan dräkten…
    För min del var det aldrig några problem när jag paddlade min Buccaneer men med min Skim är det lite trixigt att komma ur och göra wet exit. Det är ju liten sittbrunn och jag måste spänna backstrappen rätt mycket för jag har så korta ben och därför blir sittbrunnen ännu mindre och därmed svårare att stiga ur. Trots detta vill jag ogärna vara utan bakluckan men det är inte alla torrdräkter som har det och det kanske blir en annan typ nu, får se.

    /Lena

    Svara
  11. Hej igen!
    Tack för alla goda råd och åsikter angående torrdräkten. Har nu beställt en med baklucka (och ruinerat ekonomin totalt) och ser framemot att äntligen kunna blöta paddeln igen! Linda, Göran överdrev nog lite när han sade att du var jätte misnöjd… (-: Jag provade Expedition i S och den satt bra (provade också en Gul som inte alls passade i S – alldeles för stor) – så den lär väl bli bra även med baklucka (provade herrmodellen)
    Vad brukar ni ha under torrdräkten? Jag är ju en riktig torrdräkt-newbie (har bara lånat en 2-3 gånger).
    /Sonja

    Svara
  12. Gratulerar till torrdräktsinköpet, Sonja!
    GUL-dräkten finns ju i dammodell, och skulle man vara väldigt petite, finns juniorstorledar att tillgå. (Ulrika, som paddlade HBB i somras, körde med en GUL Ion i juniorstorlek.)
    Men bakluckan på Kokatatdräkten är finfin 🙂
    Jag har en av båda modellerna och gillar pris/kvalitetskvoten på GUL-dräkten, samtidigt som Kokataten med lucka är en riktig Rolls Royce.

    Svara
  13. Just det. Under. En inte helt enkel fråga. Man ska ju tåla en vurpa, samtidigt som man inte vill förgås när man paddlar.
    Jag brukar köra med ett underställ i ull toppat med en till tunn underställströja om det är nollgradigt i luften eller ett par minus. Och ett par riktigt gosiga ull- eller fleecemamelucker 🙂 Men jag är ju en riktig snigel när jag paddlar, så det finns nog en och annan som menar att det är för varmt för dom. Den utstyrseln ger utrymme för ett långsamt paddeltempo och marginal för en stund i vattnet och en roll eller två om det blir för varmt. (Men rolla inte om du inte vet att du tål det. Vissa har kvar sin Gaspreflex, och gör alltså en ofrivillig inandning när ansiktet kommer i kontakt med kallt vatten. Undersök detta under kontrollerade former.) Mycket av ventileringen görs genom mössan. Men så är ju olika personer olika varma i sej själva. Enda sättet är egentligen att prova.
    Lycka till!

    Svara
  14. Under sparkdräkten har jag underställ i ull.
    Jag har lite olika tjocklekar beroende på hur kallt det är, hur mycket man räknar med att ta i osv…

    Tunnaste: Smartwool, deras microweightserie, kortkalsong, långärmad tröja och långkalsong, på fötterna tunna ullfrottésockar från Woolpower/Ullfrotté.

    Lite tjockare: underställ från Woolpower/Ullfrotté, tror det är deras 200g serie (”standard”) och tjockare Woolpower/Ullfrotté-strumpor. Ibland en tunn smartwool tshirt under.

    Som tjockaste alternativ: RuskoVilla ullställ, lite tjockare, lite tätare och lite kliiagare, men supervarma. Använder faktiskt detta ganska sällan vid paddling då jag tycker det är väl varmt, men annars supergött. På fötterna däremot är det skönt med tjockare ullstrumpor ibland.

    Är det riktigt kallt kan det vara gott med nåt extra varmt om rumpan, då drar jag på mig mina tjocka flammiga (lite kamouflagevarning på dem) fleecemamelucker
    Men det är väldigt olika det här med hur mycket man fryser och svettas som bekant. Och ska man klä sig för att bada några längre stunder när det är kallt i vattnet får det minsann vara bra kallt i luften för att inte rinna bort inuti i dräkten, men kylvatten brukar ju finnas i rätt stora mängder…

    Jag gillar ull, dels är det skönt och dels luktar det inte illa som syntet gör (på mig). Och så värmer ju ull när det är lite fuktigt oxå.

    Svara
  15. Tyvärr så har jag en hudsjukdom som gör att jag inte tål ull på huden (i kombination med att man svettas skulle nog hela jag vara ett enda stort eksem efter någon timme) så jag hade tänkt köra med ett tunnt underställ i syntet och fleece ovan på. Det kanske blir för varmt (men jag är rätt frusen av mig).
    Ännu har torrdräkten inte anlänt… (-:
    /Sonja

    Svara

Lämna ett svar