Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ladan med vy
Ladan med vy
Stor tältutställning på loftet
Stor tältutställning på loftet

Igår var vi uppe och kollade till Uthuset i krokarna av Jönkeboda. Hade premiäröppnat bara några timmar tidigare!

Vi var där en runda och spanade i slutet av oktober och såg att det fanns lite pyssel innan det var helt klart. Det blev superfint! Riktigt fint renoverat, kändes mycket fräscht och samtidigt har de behållt den gamla stilen och en hel del äldre detaljer. Igår och idag hade de lite leverantörer på plats och lite jippon runtomkring. Nu hoppas vi att det går finfint och att uthuset lockar lite folk. Uthuset ligger alltså en bit nordost om Huskvarna/Jönköping och är en gigantisk gammal lada där hälften nu är renoverad för friluftsbutik och sveriges största tältutställning. Bakom Uthuset ligger Jocke Sundberg som startade GetOut 2000. Med sig har Jocke även Kajsa, Lilltanten från Tanter På Tur och vi kan nog anta att Jockes fru, Gunilla, stortanten från Tanter På Tur också får slita lite kring uthuset 😉

Sortimentet är såklart lite mindre än de stora jättarna och vi tror, och hoppas, att de behåller det så. Väl utvalda produkter från ett urval av leverantörer och varumärken gör att det går att hålla kunskapsnivån om prylarna på topp.

Bland prylarna märks såklart Western Mountaineering, som gör grymma dunprylar men som levt lite undanskymt senaste 5-6 åren. Frost River är ett annat märke som gör tokigt tunga, rejäla och kostsamma canvasgrejer.  Vidare syntes Fjällräven, Tentipi, Hilleberg, Aclima, Primus, Keen, Lundhags, Morakniv, SeatoSummit, Osprey, MSR, Exped, Marmot, Thermarest, Woolpower med flera.

Webshop sägs komma framöver, spännande! Förutom fysisk (gammeldags) butik och webshop är planen att Uthuset även ska hyra ut lite kåtor för Event och så vara generalagent/distributör av lite blandade varumärken bland annat Western Mountaineering och Frost River. Kanske får vi se mässan Fair Enough återuppstå i ny skepnad i och kring en lada strax utanför Skärstad?!

www.uthuset.nu

Finfärgad sovsäck från Western Mountaineering
Finfärgad sovsäck från Western Mountaineering
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar