Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uthuset? Skulle kunna vara ett dass, en vedbod eller en helt vanlig lada.

I detta fallet är det dock en stor jäkla lada mitt ute i ingenstans i småland. Eller kanske inte mitt i, men i alla fall ganska off, men ändå bara trekvarts cykling från Elmia i Jönköping.

För alla oss som gillade Get Out och som saknar en bra friluftsbutik och en schysst nätbutik kommer nog Uthuset fylla ett tomrum. Bakom ligger Jocke Sundberg & Kajsa Albrechtsson. Jocke startade Get Out år 2000 och Kajsa var med nästan hela GetOut-tiden oxå. Båda har de senaste åren hängt på Outnorth men har äntligen kommit loss 🙂 Kajsa är för övrigt lilltanten i duon Tanter På Tur, stortant i duon är Jockes fru Gunilla.

Ska bli kul att följa. 31 mars är det premiär i den nyrenoverade ladan. Vi var där och spanade en sväng i höstas och det såg ut som om det fanns ”lite” att pyssla med. Förutom en kool friluftsbutik med finfina prylar och bra koll på dessa kommer där finnas sveriges största tältutställning. På Instagram och ansiktsboken går det att följa renoverandet.

Inte bara butik
Fysisk gammaldags butik och nätbutik är kanske inte så bara men för att de inte ska hinna slösurfa så mycket kommer Uthuset även vara distributörer av diverse varumärken. Till att börja med kommer dunfavoritföretaget Western Mountaineering samt Frost River finnas i portföljen. WM behöver väl inte någon närmare presentation, alla som tänkt tanken på dunsovsäck, dunjacka, dunbyxor eller dunskor har nog sett dem. Grymma* dunprylar med riktigt bra dunkvalisort och inte onödigt tungt alls. Frost River däremot är nytt för den svenska marknaden och här snackar vi tunga handgjorda canvas&läderprylar; ryggsäckar, väskor och lite annat blandat. Frost River kan nog gå hem både i buskkraftkretsar, hipsterkretsar samt som koola attiraljer i ljust&fräscht-hem 😉

Uthuset ligger lite närmare bestämt strax bakom kyrkan i Skärstad.

www.uthuset.nu

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

1 svar på ”Uthuset”

Kommentera