Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Utekartan på Tyvek med eget utsnitt

utekartan-egen-karta

Utekartan var tidigt ute med friluftskartor på det smidiga materialet Tyvek. Deras serier täcker hela Bohusläns skärgårdar, stora delar av  ostkusten söder om Stockholm, Blekinge med mera.

Nu kan man beställa sin Tyvekkarta med eget utsnitt, alltså man väljer själv vilket område kartan ska visa.

Mycket smidigt, sånt gillar vi. Kartbladet är i storleken 1050x675mm och skalan är 1:50000. Trycket är enkelsidigt jämfört med de färdigtryckta som är dubbelsidiga. Tyvärr verkar det inte finnas någon sjöinformation alls som Utekartan har på sina vanliga kustkartor, vilket är synd. Menmen som vi brukar säga är det vitt på sjökortet eller blått på kartan så brukar det ju vara paddelbart 😉

Fortfarande hade man önskat sig en kombinerad landkarta&sjökort. Får hoppas att sjöfartsverket släpper sjökortsdata fritt och att nån kartnörd pysslar ihop data från lantmäteriet och sjöfartsverket. Då snackar vi!

www.utekartan.se

Så här anger de specifikationerna:

  • Kartorna som skapas med denna tjänst baseras på den topografiska kartan i skala 1:50 000 och skiljer sig marginellt från Utekartans lagerförda kartor. Kartdata som visas i tjänsten representerar alltså inte den färdiga produkten.
  •    Lantmäteriet har inte inkluderat fjällkedjan i tillgängligt kartmaterial, så det området finns inte med. Detta beror på att det inte finns 1:50000-underlag över hela området. Se även våra förtryckta fjällkartor över Jämtland och Kebnekaise.
  •    Två hörn kan vara utanför begränsningsområdet, men då blir den del av kartan som är utanför helt vit förutom när området gränsar direkt mot Danmark, Norge och Finland. Eventuell kartdata från Danmark, Norge respektive Finland ser lite annorlunda ut än det svenska.
  •    Där det är hav och sjö representeras allt vatten av en blå färg. Det finns ingen sjöinformation (djupkurvor, grund etc) som vi har på våra kustkartor. Orsaken till det är att Sjöfartsverket inte släppt sitt kartdata fritt på samma sätt som Lantmäteriet gjort.
  •    Kartan trycks på Tyvek 55 g/m2, samma material som Utekartans lagerförda kartor.
  •    Den färdiga kartans storlek är 1050×675 mm varav kartytan utgör 900×640 mm vilket motsvarar 45000×32000 meter.
  •    Kartan levereras ovikt i rulle.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera