Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det mesta är ju göttigare att göra utomhus i friska luften! #tiduteräknas brukar vi ju säga! 🙂 För tiotalet år sedan gjorde vi en enkel utedusch hemma. Den används relativt mycket under de varmare månaderna.

Vi gjorde det väldigt enkelt. Vi fick ett duschset, alltså själva duschen; munstycke, slang, upphängning och så skaffade vi en övergång från trädgårdsslang till kulventil till duschgänga och köpte en tryckimpregnerad stolpe 95x95mm.

Grävde ett hål, ner med stolpen och lite sten runtom så den står stabilt. Klart att duscha, perfekt. Vi har bara kallvatten i vår utedusch, det räcker bra, oftast använder vi duschen för att svalka av oss även om vi då och då använder den för att bli rena och tvålar in oss osv. Är det soligt som tusan kan slangen som i vårt fall kanske är 25m innehålla väldigt varmt vatten och sen kommer temperaturen snabbt ner till brunnsvattnets 4-7 grader eller så, klart svalkande och gött 🙂

Finns såklart hur komplicerade och kostsamma lösningar som helst på utedusch om man är mer lagd åt tokshoppinghållet än själva duschandet! 🙂 Finns även mängder av enkla påsar, dunkar med inbyggda duschar , en del smidiga att ta med ut i kajak, tält, bil osv. Vi är lite sugna på en laddbar usb-dusch för att lätt kunna duscha utanför stugbilen men dit har vi inte kommit ännu.

Duscha ute mera! 🙂

Kulventil och övergång från trädgårdsslang till dusch
Kulventil och övergång från trädgårdsslang till dusch
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar