Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ute med P1

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ute med P1 sändes mellan åren 2016 & 2019. Alla programmen går att lyssna på i efterhand i valfri podapp eller SR’s egen app. I Ute med P1 möter vi massor av intressanta människor som är ute på ett eller annat vis. Här blandas kortare utflykter med längre expeditioner. Det kan vara skärgårdsluff, stugvärdar, friluftshistoria, klimatpåverkan, kända och okända personer med mera. Klart lyssningvärt och med en bra och trevlig ton.

Ute med P1 möter människor som lämnar bekvämligheten och vardagen och ger sig ut i det oförutsägbara men också enklare livet i naturen. Vi möter dem som dras till äventyret, ansträngningen, njutningen, avkopplingen ute. Här hör du folk som frivilligt står i timmar vid en bäck bland mygg och knott, får skoskav av långa vandringar, bär tungt, sover obekvämt, blir genomblöta, hungriga och trötta. – Men det handlar inte bara om aktiviteterna, alla jag möter drivs av en enorm passion och jag är så nyfiken på vad det kommer ifrån, säger programledaren Linnea Luttu.

– Varför vill man utsätta sig för jobbiga, ibland farliga, situationer när det inte är nödvändigt för oss idag? Samtidigt märker jag att det nog är svaret på min fråga. Vardagen är stressig och förutsägbar. I naturen finns ett lugn. Och där är det inte längre vi som bestämmer. Känslan av att kunna överleva, även om vädret slår om och maten tar slut, verkar locka.

https://sverigesradio.se/utemedp1

Lämna ett svar