Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Utbytt baksida på orange kamera

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Panasonic Lumix DMC-FT1
Den gamla baksidan på min Panasonic Lumix DMC-FT1

Nu kom även Panasonicen tillbaka från verkstan. den oxiderade baksidan har blivit utbytt. I reparationsbeskrivningen står bland annat ”OBS denna kamera var alldeles vit av saltavlagringar innanför höljet….”

Och så en extra kopia/utskrift av skötselråden. Och tillägget ”om detta upprepas får kunden stå för repkostnad nästa gång…” 😉

Har kollat igenom skötselråden igen och där står bland annat ”Lämna inte kameran i mer än 60 minuter utan att att vårda den efter att ha använt den under vatten. Vattentätheten kan försämras”.

Så egentligen ska man nog skölja den och låta den torka efter varje roll, inte paddla ett par timmar efter det. Lär bli att skölja och torka vid fika/lunch osv… Känns som lite för mycket pyssel för att det ska vara roligt & smidigt.

Nåja, vi får se hur länge den håller denna gången. Får nog trots allt räcka med skölj hemma för det mesta efter användning. Har mailat verkstan och frågat vad en sån här reparation kostar, kan ju vara bra att veta vad det till nästa gång den börjar upplösas.

Skulle vara kul att testa att ta med ett exemplar av lite olika märken & modeller och ha dem liggande under ett nät på däck och skölja dem lika ofta eller sällan för att se hur de reagerar. Nu är det svårt att jämföra för de har ju inte blivit utsatta för exakt samma behandling.

3 svar på ”Utbytt baksida på orange kamera”

  1. Saltavlagringar på insidan… på en vattentät kamera. Tydligen inte salttät… 🙁
    Skölja i sötvatten efter en roll . Du får nog hålla dig till insjöar för dina rollövningar annars får du ha med mycket vatten 😉

    Svara
  2. Min zoom knapp har börjat kärva efter ett år. Jag har lämnat in den så vi får se vad som händer….

    Svara

Lämna ett svar