Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uppdatera lite då!!

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Idag hade jag tänkt vara elak och gnälla lite på hemsidor och bloggar som aldrig uppdateras… Men eftersom jag fick en släng av snällhet så låter jag bli 😉 De som har sidorna vet nog om det… Men är det inte lite konstigt? Att hålla aktuell information på en hemsida måste ju vara superbillig marknadsföring för t.ex. ett företag? Och det tar ju inte lång tid heller!

Annars har det inte blivit nåt paddlat, mest hemmapyssel denna helgen. Men till helgen får vi hoppas det kan bli lite blötande av kajak och paddel.

SADE – Stockholm Archipelago Downwind Experience avgjordes i helgen, verkar ha varit en rejält tuff tävling och en rejäl distans (drygt 70km). Konstigt bara att det är så få som deltog. Det känns ju som om det är många intresserade och som snackar/skriver/bloggar om det här med snabba havskajaker, vilken är den snabbaste/bästa havsracern osv… men sen när det väl gäller så är det under 10 deltagande kajaker…. Lite mesigt! Men imponerande av de som var med! Läs resultat och annat på motionspaddling.com

På tal om att snabbpaddling så anordnas det SM i Surfski i Arkösund i början av september. Mer info hos Nomado. Tyvärr krockar det med Rävholmsträffen annars kunde vi ju kommit med vår surfski 😀

Det ryktas att Oscar Chalupsky kommer vara på plats, han vill nog ha lite motstånd. Kul med så celebert besök!

Vad händer annars framöver? Escape kajakcenter har turné med rollgurun Dubside i augusti, han kommer hålla kurser i stockeboda, helsingborg, göteborg och troligtvis även på Stockenträffen. Oxå spännande!

Dubside har inte varit i sverige tidigare vad jag vet. Kul när det händer lite nytt. Vill man lära sig rolla eller lära sig fler rollar är säkert dubsides kurser kanon!

Och den 11 augusti är det ju Dalslands Kanotmaraton, 55km. För de som tycker om att paddla fort men som tyckte SADE verkade för tufft. De verkar ha lyckats bra uppe i Dalsland, mer än 700 anmälda till årets lopp. Imponerande!

Sista helgen i augusti är det som vanligt Stockenträffen och det brukar vara trevligt, träffa massa kajakister och paddla lite. Umgås och tjöta. Freya Hoffmeister och Nigel Foster håller kurser. Förra året var det grönlandsrollsmästerskap, det borde det väl bli i år oxå? Men qajaq sveriges hemsida uppdateras verkligen inte onödigt ofta… (såja, jag fick ju in lite hemsidesuppdateringsgnäll ändå).
Fick mail från Nicku som planerar att paddla runt Orust på under ett dygn, precis innan träffen. Jag har hans mailadress om nån är sugen att hänga på; hans plan är att starta torsdag klockan 10 så att man är tillbaka innan träffen börjar.

Första helgen i september, fredag-söndag är det Rävholmsträffen i göteborgs södra skärgård. Brukar oxå vara mycket trevligt. Inget organiserat!

Erik i ett smalt sund utanför Orust. Lite skumantydan och givetvis sol och medvind
Erik i ett smalt sund utanför Orust. Lite skumantydan och givetvis sol och medvind

11 svar på ”Uppdatera lite då!!”

 1. Jajaja – det är inte så lätt att uppdatera när bredbandet lägger av! Dessutom fanns HTML-filerna kvar på jobbet. Och så måste jag… och… eh… OK. Jag har försökt bättra mig lite… 😉

  Svara
 2. Nu är det bekräftat att Oscar Chalupsky kommer till Arkösund 1-2 september. Dessutom kommer han hålla en surfski-clinic i samband med detta!

  Bara att rota fram en surfski och komma till Arkösund alltså. Info på http://www.nomado.se

  Svara
 3. Jo lite flitigare uppdateringar hade inte suttit fel.. risken är väl bara att ännu mer tid hade spenderats framför skärmen i stället för bakom paddeln.. 😉
  En fundering från förra (eller förförra ser jag nu..) posten – det var ganska många kameror du radade upp! Hur många brukar ni ta med på turerna? Själv har jag fullt sjå att komma ihåg min lilla, och systemaren har börjat damma ihop helt..
  Vet du förresten om Canon är på gång med någon vattentät variant? Min börjar bli lite till åren och man vet inte när köpsuget sätter in igen..
  När jag ändå håller på.. helgen? Såg att DMI lovade bra på västkusten och något sämre i öst.. Kan väl i o f s ändra sig.. Några lösa planer?
  / Ulf

  Svara
 4. Såg att våghöjden under den gångna helgen var ca 5 meter. Det borde väl fortfarande finnas dyningar.

  Angående få deltagare i SADE beror det nog på att vissa har semester nu och måste pyssla med familj etc.
  Ganska många lär ha anmält intresse, men sträckan fick tydligen många att ligga kvar i sänghalmen.

  Det kanske kan tyckas konstigt att vi inte paddlade snabbare med så bra medvind, men vi fick alltså inte upp kanoterna i surf på många sträckor och brytande sjö från två håll gjorde det svårt att få något flyt i paddlingen. Fräsh och hungrig på vågor går det bra att ta några riktiga fräsare, men när 500 har passerat och de bara fortsätter blir man ganska trött.

  Kanske bra att inte 1000 deltagare kom för då hade sjöräddningen fått det jobbigt.

  Svara
 5. Vi har som regel varsin kamera i flytvästen, jag en Pentax W20 (ska nog byta till en W30) och Pia en Canon Ixus i5 med allvädershus.
  Oftast har vi med oss varsin landkamera oxå; ett tag hade vi varsin systemkamera, men Pia tyckte det var lite klumpigt så hon har nu en Canon S3IS. Jag har oxå börjat tycka systemkameran är klumpig (har en Canon 20D) och skaffade en Canon Powershot G7 istället.
  Systemkamera är ju klart kul och det ger många möjligheter, men det blir lite extra att släpa på, speciellt som det gärna slinker ner några extra objektiv osv…
  G7:an räcker väldigt långt tycker jag.
  Inget nytt om nån vattentät canonkamera som jag hört/sett.
  Lösa planer på blekinge till helgen, sticker nog bort på fredag fm. Har inte bestämt om det blir Hällaryd, Listerby eller östra ännu.

  Svara
 6. Hmm.. – får fundera vidare på det där med ny kamera till hösten. Är i o f s rätt nöjd med dykhus men det blir lite klumpigt – och dyrt varje gång man ska uppgradera. Min gamla ixus är ju 4 år nu och börjar sjunga på sista versen..
  Kan förresten tipsa om att det nog blir ett gäng mkk:are i östra Blekinge lör-sön..

  Svara
 7. Hej!

  För alla er som skall paddla i Blekinges skärgård i helgen, kan jag tipsa om att det är Sail Karlskrona. Så det är nog många fina fartyg som kommer in och lägger till i Gästhamnen. Naturligtvis blir det säkert en drös med vanligt båtfolk som dräller runt där oxå (men det kan vara fint ändå)

  // Björn S

  Svara
 8. Oj då, där trampade du på en öm tå!Nu när vi äntligen är ute på internet igen efter flytt konstaterade jag att vi senast lade in kort från tur i april…Det har ”hunnit flyta mycket vatten under broarna sedan dess” vi får se när vi prioriterar att sitta framför datorn med uppdateringar. (Valö vistelse, lite nord bohuslän med både paddling och segling(!)tex). I afton prioriterar vi Rolling Stoneskonsert på Ullevi innan TKK tur kring Fiskebäckskil med ”SprängarKlas” i helgen. Kommer ni till Stockenträffen?
  Ha det!
  Hälsa Pia så gott!

  Svara
 9. Så här en stund efter den 30 juli kan man ju bara reagera med det självklaraste i denna tråd: Uppdatera lite då!!
  🙂
  // Patric

  (Och, när jag nu inte tokar till det på Erik A’s site så lägger jag det här: Grymt jobbat på SADE, det är ju så att till och med lilla tävlingsmotvilliga jag blir lite sugen på att lägga på ett kol och få upp styrka o balans för ett sådant upplägg. Koolt!)

  Svara
 10. Håller med; slarvigt som attan! Men det finns ju några RSS-feeds till från detta håll som du kan rota i 😉

  Borde det inte finnas en blogg med norgesegling, mer ålandspaddling och enkelväv?

  Svara
 11. Du vet ju Erik; ”borden” och måsten är helt enkelt inte min grej… 😉

  Kortfattat:
  – Nordnorgesegling: midnattsol, valar, gammeldansk, sked, örnar, katamaran och mycket egenfångad och fantastiskt tillagad fisk.
  – Åland: där hittar du ju info… 🙂
  – Enkelväv: mycket nöjd, och mycket missnöjd. Snart ett reklamationsärende. Säger inte mer innan jag vet mer.
  Frid!
  Patric 🙂

  Svara

Lämna ett svar