Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Under Frihetens Himmel av Svante Lysén

Under frihetens himmel av Svante Lysén

av Svante Lysén
Utgivningsår: 1996
ISBN: 91-7586-451-7
En mycket spännande och inspirerande bok! Svante berättar om sina färder och expeditioner i bland annat Sverige, Kanada och på Grönland. Han färdas med hemmabyggd kanadensare, på skidor, i kajak till fots med mera.
Bland annat ingår en 15-månadersvistelse mitt ute i den kanadensiska vildmarken där Svante och tre kompisar bygger en timmerstuga, fiskar och jagar och lever i den riktiga vildmarken. Svante gör sådant som vi andra bara drömmer om. Rekommenderas verkligen! Jag har läst min ett par gånger! och kommer säkerligen att läsa den igen.

Svante är en otrolig inspirationskälla!

Tyvärr verkar den vara slut på de flesta ställen, men Svante har ett lager!

från Svantes hemsida:

Under frihetens himmel är en bok om friluftsliv och naturupplevelser i avlägsna länder och på hemmaplan, blandat med överlevnadsteknik, filosofiska betraktelser, människomöten och mycket annat. Den blev utgiven 1996. Året därpå tilldelades den Hans Lidman-stipendiet och kom ut som talbok.

så här skriver Björn Thomasson i sin recension:

Svante Lysén tycks vara en av dessa avundsvärda människor som följer sina ingivelser, vare sig det gäller att paddla runt Grönland, fotvandra genom Sibirien, övervintra med kajak på Svalbard eller bygga sig en timmerstuga på Kanadensiska tundran. Vi som lever våra liv insnärjda i vår civilisations monetära system, får läsa med en viss försiktighet, boken frammanar oroande funderingar om meningen med tillvaron. Läs den – gärna mer än en gång.

www.svantelysen.se

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera