Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Udda utflykter

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

en reseguide till Sveriges periferi

Udda utflykter punkt se är en kul sida där utflykter till just lite udda platser besöks och dokumenteras. Sidan har funnits i ett par år tror jag och innehåller i dagsläget över åttahundra platser.

Kul med lite udda utflyktsmål, det finns så mycket kul, intressant, spännande eller bara udda att se om man lyfter blicken lite. Som vi brukar säga/skriva ”det är fint nästan överallt bara man stannar upp”.

Så här skriver UddaUtflykter själva under om:

Man ser dem blinka till vid sidan av flödet i blickens periferi. Små skyltar. Bruna. Blåa. Vita. Ibland i plåt, ibland i papp. Skyltar som lite försynt säger ”- Ursäkta mig, men är du möjligtvis intresserad av tidigkristna gravmonument från Östgötaslätten? Eller vill du kanske hellre titta på min imponerande samling av slipsar?”. Ibland finns det ingen skylt alls.

Sverige är fullt av förunderliga platser och livsöden. De kan vara gömda eller bortglömda, ofta kan man titta rakt på dem utan att inse vad det är. Udda Utflykter vill främja upptäcktslusten och nyfikenheten för allt det som ofta går oss förbi. Läs om alla märkliga sevärdheter, eller använd verktygen för att planera en egen exkursion ut i det okända.

Sidan och kartan uppdateras ofta med nya platser och utflykter. Mycket fina bilder om de Udda Utflykterna. Lätt att hitta utflyktsmål antingen via karta, landskap eller kategorier. Mest i södra Sverige men det verkar dyka upp nya utflyktsmål här och där. Rekommenderas!

https://uddautflykter.se

Lämna ett svar