Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tyvekkartor från Utekartan över Blekinge

Utekartan över Blekinge
Utekartan över Blekinge

Kartor i Tyvek är grymt smidiga tycker jag. Vi använder både sjökort och terrängkartor i Tyvek och har gjort det i rätt så många år men har saknat det för Blekinge. Nu har Utekartan kommit med Blekingeserien som består av fyra kartblad (två dubbelsidiga kartor). Bladen MB01 och MB02 täcker in skärgården, från Norje i väster till Kristianopel i nordost. MB03 & MB04 täcker in bland annat sjön Åsnen.

För er som inte provat Tyvekkartor; gör det! Imponerande hållbart material och man behöver inte vara så himla försiktig med sina kartor.

Blekingeserien ingår i Utekartans nya version av Terrängkartor där man även har med förenklad sjöinformation med bland annat farleder, prickar och grund. Klart vettigt med mer sjöinfo tycker såklart många paddlare!

Så här beskriver Utekartan själva kartorna:

Andra generationens Terrängkarta från Utekartan innehåller förenklad sjöinformation. Grunddata kommer både från Lantmäteriet och Sjöfartsverket. På land är det Terrängkartan i skala 1:50 000 som är källan och över hav och större sjöar Sjöfartsverkets databas. Med förenklad sjöinformation menas djupkurvor, grynnor, undervattensstenar, farleder och prickar. Prickar visas som gröna, röda och övriga prickar (svarta). Kartorna innehåller tydligt markerade vandringsleder, rastskydd, dass, badplatser och hamnar.

Karttäckning Blekingserien
Karttäckning Blekingserien

Lite allmänt om kartor och sjökort för paddling.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Tyvekkartor från Utekartan över Blekinge”

  1. Jo de är grymt bra kartor! Föredrar egentligen sjökort, har västkusten och Stockholms skärgård sen innan, men med den här extra sjöinformationen på de nya känns de helt ok de också. Särskilt i Blekinge och på ostkusten där man är mer intresserad av öar än behovet av att hålla koll på farlederna.
    Synd bara att de lyckades klippa av Utlängan på mitten, de hade gärna fått lägga snittet lite längre ner..

    Svara
  2. Alltid synd när nåt måste kapas, men Utlängan är med på utsnittet ned till Utklippan så det är helt ok. Hade de tagit med 4cm till vid Utlängan hade det blivit mycket blått vänster om som inte varit så spännande.

    Det bästa hade ju varit att flytta ner de stora öarna Hasslö, ASpö, Tjurkö och Sturkö så de låg mer i linje med Utlängan, då hade kartan fyllts ut bättre och dessutom kunde man ju anlagt en finfin innerskärgård innanför. Hur svårt kan det vara egentligen?! 😉

    Svara

Lämna ett svar