Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jämtlandsfjällen – fjälldräll med turskidor

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi drog till fjälls för en stugtur. Alltså en tur på turskidor mellan fjällstugor och fjällstationer i Jämtland. Det var fantastiskt fint och trevligt och gav verkligen mersmak.

Vi åkte tåg upp till Enafors. Startade och slutade på Storulvån, två nätter på Sylarnas fjällstation, två nätter på Gåsenstugorna, en natt på Stensdalstugorna och den sista på Storulvån. De flesta hyrde skidutrustning på Storulvån men några i gruppen hade egna skidor. Ryggsäckar och resterande hade vi med egna. Ganska mycket mat med och lite annat tungt 🙂

Bra flyt med vädret, även om några var ute och blåste omkull när det drog uppåt 34 i byarna. Och vi var ett trevligt gäng, de flesta hade skidat innan, de flesta var paddlare, och de flesta var från krokarna av göteborg. 

Skapligt blåsigt på väg upp till Storulvån och även blåsigt när vi låg kvar där. Sen riktigt fint bort till Gåsen och då var vi ett betydligt mindre gäng som stannade två nätter med lite korta turer i närområdet, lite toppvyer osv. Sen vidare mot Stensdalen där det blev bastu och bad med snöängelinslag och så småningom delvis ospårat längs Tjallingån till Storulvån igen. Superfin tur.

Detta kommer vi garanterat att göra om. Nästa år med lite lättare packning, och vem vet så småningom kanske vi vågar oss ut med tältet oxå! Fjäll och skärgård är nog bland de finaste landskapstyperna vi har i sverige.

6 svar på ”Jämtlandsfjällen – fjälldräll med turskidor”

 1. Härliga bilder från er fjälltur. Jag tycker att hav och kalfjäll påminner om varandra: Öppet, fritt, rent och lugnt. På mina fjällturer har jag slutat med ryggsäck. Drar pulka istället. Jag tycker att det är överlägset. Testa vad ni tycker. Funkar särskilt bra om man skall tälta och/eller vill äta gott. Komplettera med stighudar så går det lätt i branta uppförs (kan även användas som broms i brant nedförs).

  Svara
 2. Hej på er!

  Oj vad man kände igen sig.Härliga bilder och visst längtar man efter slalomskidorna i vissa backar. Stensdalen är ju Lars
  ”värdstuga” ( ska dit i sommar igen). Vi far till Abiskofjällen på lördag och hoppas förståss på härligt vårväder men är även beredda på stormbyar!!!

  hälsningar Lena Mämpel

  Svara
 3. Klart det måste finnas oranga skidor?! Annars är det ju ingen vits!

  Och pulka får man kanske prova nån gång, ska bara (försöka) lära mig packa lätt i ryggsäck först.

  Svara

Lämna ett svar