Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Turbulens om Kajakdagarna

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lars Larsson som tidigare pysslade med tidningen Paddling och numera frilansar för bland annat Utemagasinets Kajakbilaga har dragit igång ett nytt projekt som kallas Turbulens.

Tillsammans med bland annat Daniel Warberg (som vi för övrigt hade som instuktör när vi gick steg 1 i forspaddling) och Anton Immler planerar de att göra den första svenska actionfilmen om kajak.

I helgen var Lars och Daniel på Kajakdagarna och filmade, nedan resultatet:

Kajakdagarna 2011 from Turbulens on Vimeo.

 

Själva beskriver de Turbulens så här:

Turbulens är Sveriges första actionfilm om kajakpaddling. Följ med Sveriges främsta kajakprofiler till Skandinaviens vackraste skärgårdspaddling, vildaste forsar och skönaste sandstränder.

 

Ska bli kul att se! På deras Facebooksida lovar de att man ska kunna följa projektet.

Alla tre bakom är erfarna och mycket duktiga forspaddlare, men vi får hoppas de ser lite utanför den grenen oxå…

7 svar på ”Turbulens om Kajakdagarna”

 1. Förlåt men jag kan bara inte låta bli att reflektera över att det var så otroligt kvinnofritt i den här filmen..

  Svara
 2. Viktoria: Intressant reflektion, men jag tror faktiskt inte att avsaknaden av kvinnor i filmen återspeglar upphovsmännens manschauvinism, däremot är en kvalificerad gissning att den totala mansdominansen bland företagare i branschen (dvs den grupp vi intervjuade) kan vara en bidragande faktor. För den som vill se kvinnor som paddlar rekommenderar jag istället filmen TURBULENS! 🙂

  Svara
 3. Viktoria, det är du inte ensam om! Kanske Lars kan dra på sej jämställdhetshatten ett par gånger under filmens produktion 😉 Vi är ju ändå några brudar som paddlar…

  Svara
 4. En sak till värd att nämnas angående era reflektioner. På plats på Kajakdagarna fanns en internationellt känd kvinnlig paddlare som höll föredrag. Eftersom vi tycker att det är kul att lyfta fram duktiga kvinnor ville vi filma henne, så vi presenterade oss och förklarade att vi gjorde en film om Kajakdagarna och undrade om hon ville paddla lite för kameran. Svaret var: ”I’m not payed to do that”.

  Kan också nämna att det fanns EN enda kvinnlig företagsledare på Kajakdagarna och det var Carin – vi intervjuade henne, men ljudet hade strulat så klippet gick tyvärr inte att använda. Synd, men så kan det gå. Alla andra var män och då blir det ju lite svårt att trolla fram kvinnliga företagare.

  Svara
 5. Off topic..
  Ödmjukheten personifierad! Tur att världen begåvats med så fantastiska människor! He, He, He

  Svara

Lämna ett svar