Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Turbulens – kajakfilmsinspiration

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Turbulens DVD
Turbulens DVD

Filmen Turbulens som vi skrivit om tidigare; Turbulens webversion, Turbulens trailer och Turbulens filmar kring Möja finns nu på riktigt i fullversion.

Filmen är 45 minuter och är relativt lik webbversionen med en mix av blandad paddling; turpaddling, fors, stadspaddling, mörkerpaddling, sup, surf, lite surfski, buspaddling med mera. Miljöer och mål blandas och det syns alltfrån platta vatten i tät skärgård till tuffare mer turbulenta vatten och varvas med lite intervjuer av paddelprofiler.

Totalt sett klart inspirerande tycker jag. Vi har som tur var blivit bortklippta från intervjuer och sånt (pust 😉 ) men syns på nån liten sekvens. På vissa ställen är musiken lite hög och man hör knappt vad de intervjuade säger, men för de mesta bra även om jag nog hade valt nån lite lugnare musik 🙂

Turbulens finns att få tag på tillsammans med Utemagasinets lösnummer, alltså de man köper i kiosken. Vi fick vår prenumererade tidning idag och där verkar den inte vara med. (tillägg: DVD’n ska bara följa med lösnummer i butik)

Bakom Turbulens ligger Lars Larsson & Daniel Warberg.

Mer på www.turbulensfilm.se

4 svar på ”Turbulens – kajakfilmsinspiration”

 1. Tjo

  Tycker det är minst sagt bedrövligt när man snart prenumererat i 30 år på Utemagasinet ser att lösnummerköpare får DVD och inte vi trogna.
  Skärpning tycker jag.

  /Ralf

  Svara
   • Erik, det där stämmer inte. Prenumeranter betalar inte mer för tidningen än vad lösnummerköpare gör – de betalar mindre! Prenumeranterna har ju i förväg betalat för alla sina tidningar till ett pris som är lägre än ordinarie pris i butik, dvs de betalar ALLTID mindre än lösnummerköparna. Just i detta fall är skillnaden mellan vad de betalar ännu större eftersom detta nummer är prishöjt på grund av att man får en DVD med på köpet. Så lösnummerköparna betalar mer och får därför också mer. Enkel ekonomisk logik.

    Däremot håller jag helt med er om att trogna prenumeranter borde vårdas bättre genom att premieras på något vis. För trots att lösnummerköparna får betala extra för de godsaker de får, har det ju helt klart ett stort förmånsvärde att få godsaken till ett så lågt pris som det handlar om. Däri ligger helt klart en orättvisa. Däremot slår det ju fel att som premie ge bort en DVD gratis till ALLA prenumeranter, eftersom många på den listan bara hoppat på en korttidsprenumeration så billigt att det knappt täcker tryckkostnaden på tidningen. Nej, de som borde premieras är just läsare som Ralf, som är verkligt trogna prenumeranter. Tyvärr är det inte bara Utemagasinet som år dåliga på detta utan jag tror detta är ett generellt fenomen i hela tidningsbranschen. Men jag ska framföra kritiken till dem så får vi hoppas på bättring.

    Hur som helst så kan prenumeranter fortfarande köpa en DVD värd 300 kr och göra en vän glad för totalt 79 spänn! Ge bort den extra tidningen till en kompis och dagen är räddad 😉

    Svara
    • Visst är det generellt så inom gammelmedia, inte specifikt för utemagasinet. Och jag är fullt medveten om hur det fungerar att prenumerera, jag har både prenumererat på och jobbat med text-på-papper i ett par år… Och det jag menade är att just TROGNA prenumeranter sällan premieras utan de som hoppas på korta erbjudanden och liknande ofta får extra bra priser och ibland prylarpåköpet.

     Tycker också det måste vara lite trist för er som lagt så mycket tid & jobb och så når det bara ut till lösnummerköparna.

     Men jag hoppas att ni lägger ut hela fullversionen för nedladdning så småningom. Lite moderna får ni ju allt vara 😉

     Svara

Lämna ett svar