Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trysil & Rörbäcksnäs för lite stigcykling

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Finfina spår
Finfina spår i Trysil

Gles tallskogscykling på finfina stigar i Rörbäcksnäs
Gles tallskogscykling på finfina stigar i Rörbäcksnäs

Nästan sista stoppet på vår septemberutflykt blev en runda till Trysil. Körde inom BikeParken Gullia, där var skapligt med folk men vi drog upp på fjället. Lunch på Café Nero och sen ställde vi Winzent vid spårstart högst upp på Fageråsen och cyklade Fjellrunden, alltså ett varv runt Trysilfjellet.
Skapligt dimmigt så inte mycket fjällutsikt, men ändå en fin runda. I princip inget folk en söndagseftermiddag. Fjellrundan har de gjort ännu snällare sen sist vi cyklade den genom att inte gå ner så långt vid Högegga, gjorde inte oss nåt 🙂

Stod kvar för natten på parkeringen, lugnt och inte mycket vy i dimman 🙂

Hade tänkt cykla över till andra sidan på måndagen och prova flytstigen Magic Moose men det var ännu dimmigare så vi var inte sugna på runda fjället och kanske ännu mindre sugna på uppförsbacke tillbaka 🙂 Vi körde över till Gullia Bike Park och cyklade lite där. Nästan helt tomt och superroliga slingriga stigar. Några olika rundor där sen var vi trötta nog.

Efter lite mat i Winzent körde vi mot Rörbäcksnäs. Tog en runda där med, superfint verkligen. Konstaterade dock att var supertrötta i slutet av rundan. Gött bad i Medskogstjärn sen fick det räcka.

Körde söderut och hamnade på Rådastrand camping en natt innan vi körde hem. Koolt läge med superfin sandstrand dessutom koola stortält för uthyrning. Så här års i princip allt heltomt.

Go septemberutflykt med stugbilen!

Dimmigt fjällhäng
Dimmigt fjällhäng

Finfin stugcykling i Rörbäcksnäs
Finfin stugcykling i Rörbäcksnäs

2 svar på ”Trysil & Rörbäcksnäs för lite stigcykling”

  1. Hitta din blogg, vilken fin !!
    MTB älskar jag och min familj också, är detta ett ställe som du kan tipsa oss att åka till nästa år ?
    Jag lägger din blogg på min lista om det är ok för dig ?
    // Ciao

    Svara

Lämna ett svar