Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Finmorgon på Trysilfjellet Caravanplass, precis vid backen
Finmorgon på Trysilfjellet Caravanplass, precis vid backen

Pia hängde i Trysil en vecka med tjejligan, eller näe jag menar ju tantligan 😉  Själv fick jag slita och släpa hemma i silverkajakpyssellagret och massa andra måsten 🙂 Hårda bud (som vanligt).

På fredagen drog jag norrut med Stugbilen Winzent, anlände Trysil vid midnatt och slog ner bopålarna uppe på parkeringen vid spårstart på Fageråsen. På med vintertäcket och sov sött. Ner till tjejerna för lite snack efter frukost och sen hängde jag med dem en dag i backen. Trevligt som tusan. Både lunch och middag bjöd de oxå på, de anade väl att jag var helt utsvulten efter flera dagar själv hemma.

Jag sov i stugbilen på parkeringen utanför stugan och tittade ut efter kaffe & frukost lagom till de hade städat färdigt. Vinkade av de andra medan jag och Pia drog på oss pjäxorna igen. Blev en go dag i backarna, skapligt varmt med nästan tvåsiffriga plusgrader. Efter backhängandet körde vi upp till spåren igen och hängde lite. Jag tog ett varv runt Skurufjellet med påtvärenskidorna, så jäkla fint däruppe. Underbart.

Måndagstrångt kring toppen
Måndagstrångt kring toppen


Körde ner och ställde oss på parkeringen för natten, sov sött där med. Sen på med skidorna igen för en go backdag till. På em hälsade vi på nya gäster från götlaborg innan vi körde över till andra sidan fjället och tog in på Trysilfjell Caravanplass, en stor camping med flera hundra säsongsplatser där säkert 90% har skapligt stor husvagn med tillhörande spiketelt, alltså en 10-15kvm friggebod eller förtält som sitter ihop med vagnen. Koolt, lätt att bli sugen. Men de hade ett tiotal korttidsplatser oxå så där stod vi i två dygn. Perfekt läge med 75m till backen, lite sämre längdmöjligheter (tycker vi) på den sidan och så långt ner menmen det gjorde inget.

Två nya finfina dagar i backarna, mestadels sol och plusgrader, hårda morgonbackar men mjuka efterhand. Fick sällskap och Patrick och Karin från götlaborg varsin dag, det var supertrevligt.

Så småningom skulle vi dra vidare, hade tänkt oss nån eller två dagar till in the fjälls men väderprognoserna såg sådär ut så vi drog hemåt så sakteliga. Blev en natt i en liten småbåtshamn vid Vänern innan vi sladdade in i Knäckebröhult.

Kul med lite snöhäng igen och kul att ha det med stugbilen. Fungerade finfint! Nu var det inte särskilt kallt så det får vi prova en annan gång.

Gött med spårdräll på fjäll. Plusgrader gjorde att man inte alls behövde frysa :)
Gött med spårdräll på fjäll. Plusgrader gjorde att man inte alls behövde frysa 🙂
Baksidan av Skurufjellet, ett av de goaste ställena att hänga på
Baksidan av Skurufjellet, ett av de goaste ställena att hänga på
Campinghäng
Campinghäng
Campingen på andra hållet, liften kan anas bakom husbilarna
Campingen på andra hållet, liften kan anas bakom husbilarna
Winzent uppe på Fageråsens övre parkering, vid spårstart
Winzent uppe på Fageråsens övre parkering, vid spårstart
Ställplats Liljedals småbåtshamn
Erik med idolen Valle :)
Erik med idolen Valle 🙂

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera