Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trysil mars 2022

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi har slarvat med fjälldrällandet, förra säsongen blev det inget alls. Året innan bara en vecka. I år var nog tanken att skippa det helt men så tänkte vi att en liten veckorackare kan vi ta.

Sent ute var vi så vår favoritstuga var upptagen. Inte helt lätt att hitta stugor till vettiga slantar trots v10. En del blocketannonser fick vi inget svar på, många kostar onödigt mycket osv. Nåja, efter att nästan ha bokat en alldeles för kostsam och alldeles för modern vitapesten-lägenhet hittade vi en äldre mysig stuga i gamla R-området i Fageråsen. Perfekt!

Körde tidigt (många hade nog sagt toktidigt). Torra fina vägar upp till Stöllet, sen lite is härochdär och från Sysslebäck och sista biten isväg men det gick finfint. Jo, vi vet att E6an går snabbare men den är ju såå tråkig upp till Gardemoen så den skippade vi. Kul att se Klarälvsdalen och andra finområden på vägen istället och bråttom hade vi inte, hade inte planerat backhäng den dagen.

Blev en go vecka. Mestadels solsken och ett fåtal minusgrader. Vi åkte mest lift och backar men blev några goa rundor på längdskidorna också. Officella snödjupet var knappt en meter så lite lägre än vad det brukar vara men fullt tillräckligt. Riktigt bra före i både backar och spår. Gött med lite fjälldräll!

Konstaterade återigen att en vecka är lite snålt när man ändå far iväg.

Lämna ett svar