Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jag körde upp till Trysil med stugbilen en sväng, hämtade upp Pia som redan var däruppe. Blev tre nätter fricamping på typ parkering, en uppe vid spårstart på Fageråsen, en på en stugparkering, en på stora parkeringen vid Trysilfjellet Høyfjellsenter (Fageråsen). Sen två nätter på Trysilfjell Caravanplass som är en camping som ligger precis vid backen, dock har de bara tiotalet korttidsplatser för husbil och husvagn. Resten av platserna är säsongsplatser och 90% (minst) har ett dockat spiketelt sidan om, ser rätt koolt ut.

Vi gillar verkligen Trysil och brukar vara där i hyrd stuga en 3-5 veckor om året. Nu kanske det blir lite till med stugbilen.

Nu var det inte alls kallt, några minus nattetid och uppemot tio plus några eftermiddagar. Backarna höll sig riktigt bra och spåren likaså även om de var mjuka.

På väg hem blev det en natt vid Vänern, vid Liljedals småbåtshamn som hade en liten ställplats med el. Ett litet servicehus fanns oxå men det var stängt så här års men lite el kopplade vi upp oss på.

Sex nätter alltså. vi gjorde av med lite drygt en PK5-gasflaska, det tyckte jag var klart lite. Nu körde vi ett elelement (oxå) när vi stod på campingen och ställplatsen men ändå. Jag var lite brydd för att gas och vårt lilla 65Ah-batteri skulle ta slut lite snabbare. Batteriet var nere och blinkade på orange ett par mornar när vi stod fritt men sen antar jag att den lilla solpanelen (65W) laddade upp när solen strålade för fullt. Vi körde några timmars värme på kvällarna för surf & häng inne, nån natt hade vi värmen på men då bara för att hålla frostfritt bak kring pannan, i övrigt gör det inget om det är svalt om näsan, vi har ju täcken med oss. Och ganska skönt när det är helt tyst när vi ska sova.

Fungerade på det hela alldeles utmärkt. Vår avloppstank sitter helt oisolerad under bilen så när vi står fritt vintertid vill vi inte använda avloppet så mkt på grund av frysrisk, lite krångligare men funkar det med. Står man helt fritt kan man ju diska och tvätta sig ute men på en parkering vill vi inte grisa ner. Toalettanken och vattentanken sitter i uppvärmt utrymme så den är ju ingen frysrisk på.

Skidor med stugbil gav mersmak, blir nog en runda till i år, förhoppningsvis mer nästa år 🙂

Kika på fler bilder på kajak.nu

Trångt i backarna på vardagarna ;)
Trångt i backarna på vardagarna 😉

 

Några snabba tankar om husbil i Trysil:

 • Trysilfjell Caravanplass camping ligger verkligen bra. Riktigt nära backarna på sydsidan av Trysilfjellet. Lite långt till finspåren.
 • Fageråsen spårstart parkering ligger längst upp på Fageråsen (finsidan). Här kan man stå precis vid längdspåren. Vi tyckte dock det kändes lite för nära stugorna, ville inte stå mitt i någons blickfång.
 • Fageråsen Høyfjellcenter parkering är stor och nära backarna. Inga förbudsskyltar och inte så trångt i mellansäsong/lågsäsong. Nära både backar och spår.
 • Trysilfjellet parkering(ar) gott om plats, på en del ställen förbudsskyltar. Nära backar och spår. De fina (tycker vi) spårområdena är dock betydligt högre upp och mer på Fageråsen-sidan.
 • Trysilelva camping ligger en bit ifrån backarna men det går skidbuss. Ligger precis vid älven söder om Trysil by. Denna har vi inte provat men verkar bra och ser finfin ut, här finns campingstugor också. Tror det är rätt fin vy upp mot backarna.
 • Trysil Hyttegren & Camping ligger också en bit från backarna längs Trysilelven.
Morgonvy på campingen
Morgonvy på campingen
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Trysil en sväng i mars”

 1. Wow! Ser jättefint ut. Får bli en sväng dit nästa vinter. Nu är det nog kanske lite sent för Trysil 🙂

  Svara
  • Inte för sent med Trysil, det kom visst 28cm snö i natt 🙂 Vi ska dit nästa helg men då blir det stugboende 🙂

   Svara

Kommentera