Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trysil 5&6 2024

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Lite fjälldräll är aldrig fel. Även om vi haft vinter i skåne i år är det lite kul med meterdjup snö, fina fjällmiljöer och mysig skidåkning både i backar, spår och på fjället.

Vi körde upp via Göteborg och sen 45an, som vi oftast gör. Det går nån timme snabbare via E6 och Oslo men motorvägen från Göteborg till Gardemoen är så jäkla trist. Dessutom sparar man nån femhundring eller två på grund av att man slipper lite vägavgifter och så går det åt lite mindre soppa till bilen då farten är lite lägre på de svenska småvägarna. På grund av raset i Stenungsund var även Oslotrafiken inledd på 45:an så lite mer trafik än vanligt, dessutom var det lördagsbyte istället för söndagsbyte så det spelade säkert också in. Från Mellerud och norrut var allting vitt och dessutom strålande sol. Riktigt fin resa genom Dalsland och Värmland. Dock skapligt halkigt så lite jobbigt att köra och ganska många som ska ha så himla bråttom. Lugnt efter Stöllet dock då de flesta ska till Sälen.

Framme var det nysnöat och allt igensnöat, riktigt fint. Efter lite pulsande och skottande var allt inne, så gött. Perfekt med snö i både backar och spår. Första veckan lite blåsigt men inte så kallt, andra veckan inte så mycket blåst men klart svalare. En dag -28 nere vid Högegga men bara 16 uppe på Fageråsen. Blev backhäng varje dag, snöbad/snörull/snöänglar varje dag och några dagar med spårdräll. Riktigt gött. En dag lyckades vi åka alla liftar och några kvällar blev det kvällsåkning. Hade lite tankar på Tidligski men då var det så rackarns kallt så då lockade stugvärmen mer.

I övrigt en del promenader, soffsurf och lite mörkerfotografering. Konstaterade att kanelbullarna på Knettsetra var de största vi sett, goda också! Lite mindre skidat än andra år, vi skyller på vädret men det kan också vara den allmänna slappifieringen 😉 Lite mer folk än vi är vana vid de här veckorna, mycket danskar, de passar på nu när deras krona står lite bättre till jämfört med svenska och norska kronor.

Riktigt go runda. Tretton fina skiddagar med fjälldräll gav en bra smak på årets skidsäsong 🙂

Skapligt halt på vägen hemåt. Tog via Oslo och E6 då väglaget i Värmland och dalsland såg väl halkigt ut. Rätt så halkigt här och där, tror våra dubbdäck är på upphällningen.

Nu lite gråare väder i skåneland men det blir lite fjällhäng igen lite senare.

Lämna ett svar