Vi började spara/investera lite slantar hos Lendify i december 2015. 

Lendify är en P2P-plattform* där vem som helst kan låna ut pengar till andra och därmed få ränta. Man lånar inte ut hela sitt insatta kapital till endast en person utan lånen fördelas ut från flera långivare. Blir rätt mycket mindre risk att låna ut en hundralapp till 100 olika personer än 10000 till en person.

Tre år nu alltså. Känns som om det knallar på ganska bra. Vår årliga avkastning har legat på knappt 6%. Högt jämfört med ett minusräntakonto och lågt jämfört med om man lyckats investera i en tiodubblare på börsen.

Känns som om Lendify bjuder på klart rimlig avkastning i förhållande till risken.

Lendify avkastning 3 år

Enligt dem själva har den typiske låntagaren ordnad ekonomi och inkomst. Många av lånen verkar gå till vanlig tokshopping så som (onödiga) renoveringar, resor, bilköp, båtköp osv. Låter som typiska vanliga tokshoppare som jobbar hårt för att skaffa sig mer kostnader.

Tydligen är den här typen av Blancolån otroligt vanliga och med digitala plattformar blir det enkelt att nå ut till både låntagare och långivare. 

Vi är nöjda med Lendify så här långt och kommer fortsätta att ha lite pengar utlånade/investerade där.

Vill du prova Lendify kan du använda länken här, då får du 500:- extra i avkastningen när du lånat ut 20000:- (och det får vi också).

*P2P – Peer To Peer -> Person till Person ungefär

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera