Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Träning för paddling

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

För de flesta av oss toppluvepaddlare som varken paddlar, långt, fort eller ofta är det inte så noga men visst kan det vara vettigt att träna kroppen för paddling.

För de allra flesta räcker det nog att träna paddling för att bli bättre på paddling 🙂 För de flesta är det vettigast att träna på att paddla rakt fram för det är just det som man gör mest. Inom utflykts- och havskajakpaddlare är det dock ganska vanligt att många övar mer på räddningsövningar än själva paddlandet 🙂

Rakt-fram-paddling
Det finns kurser i raktframpaddling och effektiv paddelteknik inom både klubbar och företag som erbjuder kurser. Lite grovt och generellt är det nog bäst att lära sig effektiv paddelteknik hos en klubb, helst en där de håller på med motions- och tävlingspaddling.

Styrketräning
Styrketräning för att underlätta paddling kan vara en bra idé, många av oss är klena som tusan. Här finns mycket att hitta på t.ex. Youtube. Svenska Kanotförbundet har mycket på sin kanal och även andra som t.ex. Kajaksidan har också en hel del. För att inte tala om alla utländska kanaler och källor.

Träna lugnt.

Spellista träning kajak:

Lämna ett svar