Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Att åka på kajakträff eller symposium brukar vara mycket trevligt. Att träffa likasinnade, prova nya (och gamla) kajaker, träffa nya och/eller gamla bekanta. Paddla och tjata och ha det allmänt bra.
Och att gå på mässa kan ju vara trevligt, för att kika på prylar eller att tokshoppa 😉 eller kanske både och.
Här är lite av vad som händer framöver under året (uppdateras ibland efterhand)

Träffar, symposium

International Pagaia’s Sea Kayak Symposium, 31 mars – 2 april. Symposium i spanien. En bit att fara, men det är säkert trevligt när man väl kommit dit.
Nytäppetträffen, 18-20 maj. Kajakträff i Blekinge skärgård. För tredje gången 2007! Trevlig träff på Ö bokö i blekinge skärgård. Förhoppningsvis blir det en sammanhållen träff i år där alla kan samsas om samma ö att vara på 😉
Danish Surf Kayak Symposium 2007, 8-10 juni. I Klitmøller ordnas det surfsymposium för alla kajaktyper. Dansk Kano och Kajak-förbund ligger bakom. Kul! Mer info kommer.
Valöträffen, 30 juni – 1 juli anordnas av Göteborgs Kanotförening i Göteborgs södra skärgård. Supertrevligt på superfin ö.
Arctic Sea Kayak Race, 23-27 juli. Är både träff och tävling, icke-tävlingsdelen låter kul. Och omgivningarna går nog inte av för hackor.
Stockenträffen, 24-26 augusti, på Orust, brukar vara en välbesökt och mycket trevlig tillställning och locka mellan 100 och 200 deltagare! Nigel Foster och Freya Hoffmeister finns säkert på plats i år med.
Rävholmsträffen 31 augusti-2 september. Vi har varit där flera gånger och det har varit mycket trevligt. Egentligen inget organiserat, utan kom som du är och ha det så gott som du förtjänar! Brukar vara mycket trevligt.
Tjejhelg, 15-16 september, Horisont Kajak anordnar tjejhelg för andra året i rad. De verkade ha trevligt förra gången! Klart diskriminerande…
Blekingeträff. Det ryktas om en träff i blekinge i slutet av september. Liknande Nytäppetträffen och Rävholmsträffen. Men om det senare.
Njord Stormsamling, 4-7 oktober. Jag har aldrig varit där men det verkar klart intressant. Och ser man på bilderna från tidigare träffar verkar det finnas hyfsad chans för vågor!

Mässor och liknande:

Vildmarksmässan 16-18 mars. Var länge sen jag var där. Känns mer som en turistmässa än en vildmarksmässa. I år ska jag stå i en monter där så då får man väl lite annan inblick. Det verkar vara en hel del kuliga utställare, hoppas man hinner med en sväng bland de andra montrarna.
Fotomässa, 30-31 mars. I Jönköping. Har väl inget direkt med kajaking att göra, men att titta på bilder är alltid kul. Och att klämma på nåt nytt objektiv eller annat kul tillbehör som man bara måste ha behövs emellanåt.
Fair Enough, 4-6 maj. GetOut ordnar mässa. De tre första mässorna har varit mycket bra. Troligtvis blir den fjärde det oxå med bra utställare och intressanta föredrag och möjlighet till lite shopping!
Kajakdagarna, 12-13 maj. Magnus Fischer anordnar kajakdagar i Stockholm. Har aldrig varit, där men i år bleir det nog en sväng. Sveriges största kajakmässa.
KajakEvent i Malmö anordnar kajak och outdoormässa för första gången, 19-20 maj. Bl.a. kommer Nigel Foster kommer dit och håller kurs!

Tävlingar är inget som lockar mig i någon större utsträckning, men för de som har sådana ”böjelser” går det att få utlopp för dessa oxå. Jag listar här ett par stycken, sen länkar jag vidare till de som har bättre koll på sånt.

Dalslands Kanotmaraton+, 11 augusti. I fina omgivningar. Många startande, blir säkert rekordmånga deltagare även i år.

För mer info om tävlingar, kolla på Svenska Kanotförbundets hemsida och på Erik Arnströms bråttompaddlarsida.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera