Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Att åka på kajakträff eller symposium brukar vara mycket trevligt. Att träffa likasinnade, prova nya (och gamla) kajaker, träffa nya och/eller gamla bekanta. Paddla och tjata och ha det allmänt bra.
Och att gå på mässa kan ju vara trevligt, för att kika på prylar eller att tokshoppa 😉 eller kanske både och.
Här är lite av vad som händer framöver under året (uppdateras ibland efterhand)

Träffar
Anglesy Symposium, 27 april till 7 maj. 4 dagar symposium och 5 dagar ”training week” Jag har aldrig varit där men vad man hör av andra som varit där låter det mycket intressant. Dit får man nog åka nån gång.
Njord Symposium, 25-28 maj. Jag har aldrig varit där men det verkar klart intressant.
Nytäppetträffen, 27-28 maj. Kajakträff i Blekinge skärgård. 2005 var första gången och det var mycket trevligt! Förra året hölls träffen på fastlandet men i år tror (och hoppas) jag att det blir ute på Ö Bokö!! Under träffen kommer det anordnas certifieringsturer i NIL’s regi och torsdagen den 25:e anordnas det kurs i rockhopping i ce kompetens regi.
Valöträffen, 1-2 juli anordnas av Göteborgs Kanotförening i Göteborgs södra skärgård. Har själv aldrig deltagit, men det verkar mycket trevligt! Valö är en mycket fin plats!
Kajakträff Runn, ?? juli. Har arrangerats 2 år tidigare, men blir det nån träff i år?
Arctic Sea Kayak Race, 24-28 juli. Är både träff och tävling, icke-tävlingsdelen låter kul. Och omgivningarna går nog inte av för hackor.
Stockenträffen, 25-27 augusti, på Orust brukar vara en välbesökt och mycket trevlig tillställning och locka mellan 100 och 200 deltagare! 2006 verkar det som om det INTE krockar med Stockholms kanotmaraton så det kanske kommer lite bråttompaddlare och StoraTokholmare? Nigel Foster kommer i år igen och kör kurser och även en tur veckan innan. Freya Hoffmeister kör rollkurser.
Rävholmsträffen 1-3 september. Vi har varit där flera gånger och det har varit mycket trevligt. Egentligen inget organiserat, utan kom som du är och ha det så gott som du förtjänar! 2006 är det tionde gången denna träffen går av stapeln; det ryktas om bildvisning m.m.

Qajaqtræf, 9-10 september. I Svendorg, på Fynd, i danmark. Träff för grönlandskajaker och grönlandstekniker. Verkar trevligt och i år krockar det än så länge inte med nåt annat. Kikar man på bilder från förra året så är det svart Tuiliq, grå eller svart kajak och skägg som gäller 😉

Njord Stormsamling, 5-8 oktober. Jag har aldrig varit där men det verkar klart intressant. Och ser man på bilderna från tidigare träffar verkar det finnas hyfsat chans för vågor!

Mässor och liknande:

Fotomässa, 7-8 april. I Jönköping. Har väl inget direkt med kajaking att göra, men att titta på bilder är alltid kul. Och att klämma på nåt nytt objektiv eller annat kul tillbehör som man bara måste ha behövs emellanåt.
Fair Enough, 5-7 maj. GetOut ordnar mässa. Tredje gången gillt, de två första mässorna har varit mycket bra. Troligtvis blir den tredje det oxå med bra utställare och intressanta föredrag och möjlighet till lite shopping!
Kajakdagarna, 6-7 maj. Magnus Fischer anordnar kajakdagar i Stockholm. Har aldrig varit, där men det verkar vara en del utställare.

Tävlingar är inget som lockar mig i någon större utsträckning, men för de som har sådana ”böjelser” går det att få utlopp för dessa oxå. Jag listar här ett par stycken, sen länkar jag vidare till de som har bättre koll på sånt.

St Anna kajakorientering , 16 juli. Arrangeras för andra gången.
Dalslands Kanotmaraton+, 12 augusti. I fina omgivningar. Imponerande 550 startande 2005 och det blir säkert fler i år!
Stockholm Kanotmaraton, 20 augusti. Verkar inte locka lika många som Dalslandsmaran, trots att det borde finnas en och annan kajakist i omgivningarna… men det är vål lite tuffare paddelvatten oxå.

För mer info om tävlingar, kolla på Svenska Kanotförbundets hemsida och på Erik Arnströms bråttompaddlarsida.

”Den som rör sig långsamt hinner notera fler detaljer”

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

4 svar på ”Träffar & Mässor 2006”

  1. Skönt o kunna göra en grovplanering över säsongen redan nu 😉
    Fast augusti verkar lite svettig med Dalsland, Stockholm och Stocken på raken..
    / Ulf

  2. ajdå! Men då klarar jag mig! vilken tur jag har!!
    Men då får du ju paddla mellan, tror det är obligatoriskt om man har räjserkajak!!
    Köra bil mellan kan ju inte var nån sport, då är det ju nästan som att spela golf!! 😀

Kommentarer är stängda.