Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nytäppetträffen 2006, träff, landkrabbor och vinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vi har tillbringat torsdag till söndag borta i blekinge, på Nytäppetträffen. Det var andra året träffen anordnades och det var KajakSyd som bjöd in.

Det blev en trevlig helg, med mestadels lite vind och sol. Blev inte så värst mycket paddlat, men mycket tjötat 😉 Kortare paddelturer runt Tärnö, Tjärö och kringliggande öar, lite rollar och plaskat osv. Mycket häng på Östra Bokö såklart 🙂

Björn Thomasson höll ett mycket intressant föredrag på lördagskvällen om grönlandskajaker och grönlandspaddlar och hur man använder dessa, avslutade med rolluppvisning när alla andra (cirka 25st) stod och huttrade på land. Björn skriver lite om träffen här.

Ulf Johansson hade sin nya kajak på plats. Den såg jättefin ut och verkade fungera som han hade tänkt sig. Jag provade inte själv för när den blev ledig igår em var jag så himla frusen efter lite rollövningar och idag var det lite halvtrist väder på morgonkvisten.

Jag fick min nya paddel, en vingpaddel, levererad i helgen. Ulf (och Hugo) hjälpte mig montera ihop den och jag paddlade med den både igår och idag. Det gick fint, men oj vad trött jag blev i kroppen 😉 Jaja, vi får se hur det går, kanske kan komma upp i styrfart i alla fall… Det blev en juniorpaddel från Kajner. Var ute i lite vågor med den och det kändes spännande, men det gick bra. Provade att rolla och det gick fint. Kontringar, sculling kändes inte vidare bra, men det kommer nog.
Jämfört med förra året kändes det som något mindre folk, skulle tippa på 25-30 personer ute på Ö Bokö på fredags och lördagskvällen. Vind och regnprognoserna skrämde nog bort en del

NIL (Nordisk IntstruktörsLicens för havspaddling) fanns på plats, eller nåja, nästan på plats i alla fall. NIL lägger ner ett attans jobb på att utbilda och certifiera instruktörer. Men på denna träffen kändes det som om de inte riktigt hade tänkt rätt. Alla ”normala” paddlare tältade ute på Ö Bokö medan alla som var engagerade i NIL’s verksamhet under helgen tältade inne på fastlandet 1-1,5km bort?!?!? Synd att splittra träffen på det viset och det kändes helt onödigt. NIL utnämns härmed till träffens Landkrabbor! 😉

Så träffen blev lite splittrad men ute på ön och i skärgården var det i alla fall trevligt och vi får hoppas att de som satt inne på fastlandet och ugglade oxå hade det bra.

10 svar på ”Nytäppetträffen 2006, träff, landkrabbor och vinge”

 1. Är ju mycket trevligare och mysigare med ett rött eller gult tält. Innemiljön blir ju rolig istället för ”grottlik” som i ett grönt, grått eller svart!
  Dessutom blir ju röda och andra färgade tält finare på bild!

  Svara
 2. Då finns det hopp, har i decennier undrat varför jag varit så ensam i denna uppfattning

  /r

  PS. Välkommen ut från grottmörkretDS

  Svara
 3. Välkomna i tunnelklubben!!!Visst är det trevligt med en 2 rummare.Läckande amerikanska tygbitar är uppenbarligen överreklamerat 😉

  Svara
 4. hehe, tack!
  ja, det verkar trevligt! Fast det verkar oxå kräva lite mer lä. Blir inte så mycket vy när när man ska sova inne bland buskarna 😉

  Svara
 5. Så dök en nybörjare upp på en kajakträff.En som var lite orolig för alla paddelprofs.jag,vi skulle vara elev på något som vi inte visste vad det var.”ligga i sjön och se om vi blev räddade”? Det första vi träffade på var ”proffspaddlare” med torrdräkter och kabinhakar och knivar i flytvästen. Och här kom jag med min tröja i ull!.Så vi tältade på fastlandet för att vara på plats.Nu förstår jag att jag inte kan skriva 2a-4sidor. Man jag hade en trevlig helg, flyttade ut till”ön” på lördagen och träffade på ett trevligt gäng.Borde flyttat ut på fredagen, och är glad över att vi uppmärksammades så att vi blev tillfrågade att värma upp oss med kurragöma. Roligt att paddla i en grupp också så till ett annat år vet jag vad det innebär.Då vill jag lära mig att rolla till havs anars får dom träna på kamraträddning. Hälsningar från en som inte ”rollar” bland isflaken.

  Svara
 6. Kul att det var fler som hade det trevligt!

  Och första gången på kajakträff är alltid lite spännande! Men det brukar vara kul, lärorikt och givande i största allmänhet.

  Svara

Lämna ett svar