Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torsdag 3/7 – Tärnskär – Biskopsö/Svartskär

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Ibland var det riktigt varmt...

Tärnskär – Biskopsö/Svartskär
27km, sol & 3-10-1 m/s
Värmebölja i skärgår’n ;D

Jag var uppe tidigt, redan kl 06.30! Kände mig lite ofräsch och tog en rejäl badrunda. Vad gott man luktar efteråt 😉
Efter 1 1/2 timme lyckades jag få upp Erik, han var aningen trög i starten idag, och då hade vinden vridit från väst till nordost.


På Huvudskär

Fyren på Huvudskär

Vid halv 10 satt vi i kajakerna, med fören riktad mot Huvudskär. Paddlade runt ön Borgen, som ser väldigt trevlig ut. Och en av Ingmar Bergmans filmer har spelats in där, fick vi reda på av en tjej som kom utpaddlandes till Huvudskär tillsammans med 9 andra. De hade bott på Borgen under natten.
Huvudskär är jättefint och vandrarhemmet var fullbokat. Det finns även lägenheter att hyra, veckovis, genom skärgårdsstiftelsen som lottar ut dom.
Efter promenad runt ön, bestämde vi oss för att besöka Myggeskären, där vi bodde en natt i öppen bod förra gången vi var i dessa trakter.

Myggeskären - ett himla mysigt ställe

Öppna bodar på Myggskär

När vi kom fram möttes vi av 2 par, 1 par hade kommit dit i kajak, och ett par var på väg därifrån i motorbåt. De lämnade glatt över Gudaboden till oss. Det var snällt men vi tänkte ju paddla vidare efter lunch…
Under lunchen ökade vinden rejält och vi kände inte att det skulle vara så kul att paddla mot den. Så vi tog en eftermiddagslur i boden. Framåt halv fem konstaterade Erik att vinden mojnat lite. Han väckte mig, vi åt lite och en halvtimme senare satt vi åter i kajakerna, på väg mot Biskopsö. Vinden gick från 10m/s till knappt ingenting. Så himla mysigt att paddla på kvällen, när vinden oftast lägger sig.

Kajakparkering
Lite fotonörderi hör ju liksom till. HDR-foto.
Mer fotonörderi


Vi hittade en pytteö, utanför arkipelagen runt Biskopsö, som är namnlös. Jättefin utsikt på alla håll och nära vattnet. Vi blev lite sugna på att segla när vi såg dom komma glidandes förbi ute vid horisonten. Såg härligt ut!

Dagens fågel: Rödbena
Lunch: Köttsoppa med knäckebröd
Middag: Smaksatt tonfisk med grillad paprika, champinjoner, soltorkade tomater, vitlök och ris

Vidare till fredag 4/7 – Biskopsö till Falkenskär

Tillbaka till onsdag 2/7 – Yttre Gården till Tärnskär

Lämna ett svar