Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torkade champinjoner

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Färska champinjoner, 824 gram

Förrådet av torkade champinjoner tog slut, så förra veckan köpte vi lite nya färska, skivade dem i lagom bitar och stoppade dem i torken.
Vi brukar torka lite blandad mat inför en del av våra övernattningsturer. En hel del grönsaker brukar det bli, både för att stoppa i lite färdiga rätter/påsar, men även för att dra ihop en egen grönsaksgryta, grönsaksblandning eller för att göra en röra/sås/gryta tillsammans med t.ex. torkad köttfärs.
824 gram färska champinjoner var utgångsläget och efter cirka 12 timmar i torken på ungefär 50 grader hade vikten minskat till 75 gram vilket är cirka 9% av startvikten och volymen hade minskat till kanske en tredje eller fjärdedel.

Ett smidigt sätt att spara en del vikt och volym, men framförallt är det kanske den lååånga hållbarheten vi vill åt. Mer saker ska i alla fall in i torken framöver.

75 gram torkade champinjoner

2 svar på ”Torkade champinjoner”

  1. Vi har en tork av märket Stöckli. Funkar kanonbra med termostat och timer. Vi torkar även en del i ugnen som är av varmluftstyp. Tcker båda funkar bra och kör ofta båda parallellt när vi får våra torkryck.

    Svara

Lämna ett svar