Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Torka grönsaker – Torrt & Smått

Torka grönsaker är ett perfekt sätt att få med sig mycket mat. För vår del blir det nog inte mycket paddlat denna helgen, men det blir en del paddelrelaterat/friluftsrelaterat pyssel hemomkring.

Torken går för fullt nu, vi torkar mat för sommarens lite längre turer. Vi tycker det är smidigt att ha med så mycket som möjligt så man slipper jaga affärer var och varannan dag. Att torka grönsaker är tacksamt, volymen och vikten minskar verkligen rejält.
Vi torkar en hel del grönsaker och frukt men även köttfärs och t.ex. lövbiff. Det blir kanonfint. En del kör vi i ugnen men det mesta i en speciell tork.

Vi har en tork från Stöckli som vi haft ganska länge, funkar fint. Det går att hitta torkapparater hos t.ex. Tretti. Andra kända märken inom mattorkar är t.ex. Evermat, Excalibur med flera.

Torkad mat - tar "lite" mindre plats och väger betydligt mindre, inte samma skala på bilderna men det är samma tallrikar så lite jämförelse går att göra
Torkad mat – tar ”lite” mindre plats och väger betydligt mindre, inte samma skala på bilderna men det är samma tallrikar så lite jämförelse går att göra
Färsk mat
Färskt
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Torka grönsaker – Torrt & Smått”

  1. Hur lång tid torkar ni grönsaker,kött svamp o.s.v
    Har ni hittat någon bra hemsida om torkning?

  2. Det är lite olika, men en hel del grönsaker ligger på 7-8 timmar vid ca 50° medan kött tar 12-15 timmar. Beror mycket på vad det är samt hur stora bitar man gör och hur man torkar och vilken ventilation man har; i ugn, i olika torkar osv… Bara att prova sig fram.
    Det finns en hel del diskussioner på utsidan.se.
    Boken ”Friluftsmat” av Anita Forsell och den tidigare ”Laga mat i fjällen” är helt ok.
    En annan bok som är helt ok är ”Backpack gourmet” av Linda Frederickk Yaffe.

Kommentarer är stängda.