Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

När vi köpte nya VC’s (Vanlig Cykel / VardagsCykel) för tiotalet år sedan satte vi på pakethållare från Topeak och köpte även cykelväskor därifrån.

Topeak Trunkbag DXP sätts fast på pakethållaren i ett spår och sitter superbra. Cykelväskan tas lätt av när en rejäl spärr enkelt lossas. Väskan består av en ovandel som sitter uppe på pakethållaren och som rymmer litegrann, lagom för shopping light (3 12-pack ägg passar t.ex. perfekt), för badutflykt, fika&termosutflykt eller andra icke alltför utrymmeskrävande packningar. Två sidorfickor kan fällas ned för lite mer packning. Inte att jämföra med vanliga stora sidoväskor som rymmer massvis. För lätt övernattningstur eller livsmedelsshopping motsvarande en dryg ”vanlig” påse fungerar det dock perfekt. Bakpå väskan ett litet fack för flaska där har vi oftast ett vajerlås.

Vi har använt dem relativt flitigt och frekvent, mest för vardagscykling till närliggande by för bibliotek, lite matshopping, hämta ägg, badcykling osv. Supernöjda. Bra med en smidig väska som är lätt att sätta på, lätt att bära med bärhandtag och lätt att parkera på hyllan hemma. Dessutom lätt att fälla ut för lite större packutrymme. Vi har likadana pakethållare på våra cyklar och varsin väska.

Vi har även en pakethållare för sadelstolpen som vi då och då använder på våra skogscyklar (MTB) med samma cykelväska.

Ska man hitta något negativt så är spännena för att fästa sidofickorna i nederkant bara gummicoord, inte för att det inte fungerat för vår del de första tio åren men ser lite klent ut. Ofta fäster vi dock inte väskorna i nederkant, de springer inte iväg ändå. På det stora hela mycket smidiga väskor som enkelt expanderas för lite mer last. Perfekt cykelpendlarväska, vardagscykelväska eller för annat normalt vardagsbruk.

Cykla mer helt enkelt. Vi kör såklart för mycket bil själva men cyklar mer och mer kortare sträckor. Cykla är minsann fantastiskt skönt. Man får röra på sig lite lagom, man hör fåglar, får känna vinden i håret och på kroppen osv. Tänker på det ofta när vi cyklar härhemma och många andra slentriankör fram och tillbaka i mer eller mindre för stora bilar.

Topeak Trunkbag DXP
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera