I de flesta husbilar och husvagnar finns det toalett av typen kassettoa. En del har dock stor rejäl tank och en del har komposterande toaletter. Men allra vanligast är kasettoa, där själva toalettstolen är relativt likt en vanlig toalett som de flesta av oss har hemma. Kassetten laddas med ett par lite vatten och en tablett. Tabletten ska göra att nedbrytningen av innehållet går snabbare och att det luktar mindre otrevligt, luktar mer kemikalier istället. En del skippar tabletten och kör såpa istället.

Tanken är på 12 liter och hur länge det räcker beror såklart på hur ofta man gör saker däri och hur stora mängder 🙂 Vi har vår toa som typ reserv. Vi använder oftare toaletter på ställplatser, campingar, rastplatser eller andra offfentliga toaletter eller slår en sjua i skogen. Gillar dock att ha toalett i bilen, perfekt beroende på var & hur vi står. Gött att vara oberoende om vi vill och inte behöva jaga toaletter.

Hur äckligt & obehagligt är det då att tömma en kassettoa från husbil eller husvagn? Vill du bli avskräckt så finns det massor av filmer på t.ex. Youtube där folk nästan spyr när de ska tömma. Det finns såklart också filmer där andra tömmer helt oberörda.

Jag tycker inte det är särskilt läskigt att tömma vår kassettoa trots att vi använt den till både nummer ett och nummer två. Toatabletten gör innehållet färgat och att det luktar nån kemikalie inte som om man ska tömma en sluten utedasstunna som exempel. Oftast tömmer vi på vägverkets stationer eller på en camping/ställplats. Det är oftast utomhus eller går att ha öppen dörr. Sen behöver man ju inte ha huvudet precis vid kassettens utlopp utan det går bra att sikta och ha huvudet/näsan nån meter ifrån (om man inte har jättekorta armar).

Använd toan mera! 🙂

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera