Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tjust, Dragskär och stenbrottsbad

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Från Pinnarp snirklade vi oss ut mot kusten. Körde ut mot Loftahammar och sen ut till Flatvarp. Väldigt fint i de trakterna. Tog bad ute vid Flatvarp, klart svalare än i insjöarna. Riktigt gött.

Gick en promenad i Hulöhamn naturreservat med grymt fint bad på utsidan och go lunch på klipporna. Sen ut till Hallmare havsbad där vi checkade in för natten. Hade nog lite höga förväntningar på det stället men tyckte inte det var så himla mysigt, kanske för många säsongscampare. Nu var vi dock bara vi och en till liten husbil med husvagn. Cyklade lite i krokarna där, finfint, på många ställen riktigt Saltkråkan-kombinerat-med-Lönneberga-landskap.

Morgonbad såklart och sen vidare söderut. Körde ut och badade i Götemaren, superfint där med. Har kört förbi de skyltarna många gånger på väg till/från Misterhult men aldrig varit där. Träffade några lokala badare, kul. Finfint bad i sjön som var större än vad vi hade för oss. Promenerade även bort till Götebo stenbrott och tog ett dopp där, galet klart vatten och klart kooolt ställe trots att vi inte hade sol.

Körde sen ut på Dragskär och lånade ställplats hos kompisars stuga. Gött dopp och sen promenad i krokar som vi faktiskt varit i lite tidigare.

Go kväll och go morgon med svalkande dopp. Så småningom av med cyklarna och så cyklade vi upp till Figeholm. Finfin väg dit och kul att snirkla runt i det lilla samhället Figeholm. Blir klart sugna på att flytta dit. Fina omgivningar, fin skärgård och så tillgång till både skärgård och skog inom samma område. Vi får se, men vi kommer kanske inte loss.

Tillbaka igen och så lite bad på det. Sen mot stenbrottet i Imbramåla för lite bad till. Klart varmare än i havet. Finfint ställe det med, inte lika kool färg på vattnet som vid Götebo men klart koolare branter. Körde vidare mot Blankaholm och hängde där en natt innan vi körde så sakteliga mot skåneland. Blev småvägar genom småland och vi konstaterade återigen att vad fint det är på många ställen om man tar det lite lugnt och stannar till. Känns som många alltid bara transporterar sig och missar så mycket fint och så många fina ställen längs vägen.

Lämna ett svar