Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tjejpaddling

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Den sista helgen i Augusti var det dags för att upprepa förra årets succé, Tjejpaddling!
Vi tyckte att det blev lite för lite paddling förra året så i år bestämde vi oss för att åka upp redan på fredagen och på så sätt få lite extra tid att paddla på lördagen.

Jag kom till Nytäppet i Blekinge, vid 19-tiden och regnet öste ner. Jag kände inte riktigt för att packa kajaken och ta mig ut till Ö. Bokö, som vi hade planer på. Jag ringde Stina och vi bestämde oss för att slå upp tälten på badplatsen. Vid 20-tiden anlände Stina, Nina och Michelle. De har bokat kajaker på KajakSyd, men bestämmer sig för att de får ligga där de ligger till lördagmorgon. De slår upp Stinas fina röda Staika och kryper sen in till mig i kåtan. Där sitter vi och smuttar vin och äter avokado med skagenröra och svart kaviar! Mmmmm…så gott!
När Paula och Ulrika anländer vid 22-tiden är vi glada och varma inne i tältet 🙂

Ulrikas sambo, Johan, tyckte synd om oss, att vi skulle ut i det hemska vädret och kom med tipset att ta in på vandrarhem. Vi skulle ju inte pina oss tyckte han. Hemskt gulligt av honom, men vi hade det jättemysigt i tältet. Nån timme senare är alla trötta och hör sovsäckarna kalla.
På lördagen vaknar jag precis när det sista på sjörapporten sänds, ca kl 6, vilket inte är ovanligt, att jag missar sjörapporten alltså. Jag går ut en runda och hade vädret bara varit lite bättre hade jag blivit ute, men det duggar och är max 10°C i luften. Helt plötsligt kom hösten! Så jag kryper ner i sovsäcken igen, slår på radion och slumrar lite. När klockan närmar sig halv åtta klarar jag inte av att ligga still längre utan börjar föra oväsen, för att väcka mina tältkamrater. Tyvärr fattar de inte vad jag vill, eller så struntar de i det, för kvar i säckarna är de 🙂

Efter frukosten bestämmer vi oss för att åka ut direkt till Ö.Bokö för att sätta upp tälten för torkning.
När vi har fått upp dem har klockan hunnit bli lunch och eftersom Paula är med, som har en inbyggd skalman-klocka endast för mat, måste det åtgärdas 🙂

När lunchen är uppäten börjar jag bli rastlös, vi har ju inte hunnit paddla någonting! Så vi packar ihop grejorna och lägger in dem i tältet och packar ner oss själva i kajakerna. Stina och Michelle står kvar på land och vinkar av oss eftersom det saknades kapell till tvåmanna kajaken de har hyrt. Vi hinner ta ca 10 paddeltag när vi ser ett gäng kajakister komma paddlandes varav en är en ljusblå Sirius… Det måste vara Linda Eskilsson (från KajakSyd) tänker jag och paddlar mot den ljusblå, och visst är det hon och ett gäng som går kurs för henne. Kapellen låg kvar i en av killarnas bil, och de lämnar kapellen till tjejerna som hoppar och studsar på land.

Vi paddlar ut till Tärnö, via Fölsö, kollar lite hus, och paddlar tillbaka till Ö.Bokö via Joggesö. Vi konstaterar att man inte skulle må så himla dåligt av att vara bosatt i Blekinge skärgård. Det blev ca 1 mil paddlat, inte helt kass 🙂

Tillbaka vid lägret var det dags att börja förbereda för kvällens aktiviteter med matlagning o dyl. Vi lyckades komma på en ännu bättre lösning än förra året med uppsättning av presenning. Med hjälp av två grönländska paddlar och säkringar för bersklättring fixade vi ett jättebra tak. Nina fick igång brasan i ett nafs, som senare på kvällen var tänkt att även agera grill åt våra kycklingfiléer. Stina och Michelle gjorde en förrätt som var gudomligt god, Quesadilla bestående av tortillabröd som man har diverse goda ostar, purjolök och spenat/ruccola, emellan. Som sen steks i stekpannan. Mmmmmm!

Varmrätten var Thai Satay, en förpackning innehållandes två mixer. En marinad till kycklingen och en blandning till jordnötssås. Och det enda som behövs extra är kokosmjölk, kyckling, olja och ris, mycket enkelt och mycket gott!!! Tanken var sen att avrunda det hela med en smarrig efterrätt, men det var ingen som orkade… När disken var avklarad, kom tärningarna fram och vi fick lära oss ett spel som grundar sig på Yatzy och lögner. Och den som förlorar får som straff dricka jägermeister! Tärningsspel och jäger hör inte ihop!!! Särskilt inte om man är usel på att ljuga, men kul hade vi 😉 Så kul att flera av oss inte var så pigga dan efter.

Söndagen börjar med ett strålande väder, solsken tidigt på morgonen. Vid 7-tiden tar jag ut mitt liggunderlag och sovsäck, och lägger mig på klipporna. Än har ingen annan vaknat, knappt jag själv… Vid 10 är alla uppe och det äts frukost. När den är avklarad har det börjat blåsa lite och några sticker iväg på en liten paddelrunda. Får sms från Erik att det är riktigt uselt väder i Kollebäckstorp och att det förmodligen är på väg åt vårt håll. Efter att lunchen har avverkats i en ganska snabb takt, med tanke på hur det drar ihop sig på himlen, beger vi oss in mot fastlandet. De första dropparna föll när vi spänt fast kajakerna på bilarna

Det var en jätterolig tur i år oxå, och nu har det ju blivit tradition. Så självklart blir det en ny runda nästa år. Tack alla för denna gång!

Lämna ett svar