Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tjejpaddlarträff 2006

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Vilken GO helg! Efter en lååååång resa i husbil och bil, med superkul resesällskap, somnade jag gött. Med bihålorna fyllda med östersjövatten och träningsvärk i käken, pga massa snack o skratt o god mat.

Isabella i en Skim Dex - är det en SitOnTop? ;-)
Isabella i en Skim Dex – är det en SitOnTop? 😉

På fredagen åkte jag till gbg för att möta upp med Sara från Escape för att tillsammans ta oss vidare till Stockholm. Vi hämtade även upp Isabella, en tuff 14-åring som gärna ville hänga med. Rustade med frukt, dricka och godis, mest godis, tog vi oss norrut, för att framåt halv tio landa hos Horisont Kajak.

Det blåste ganska rejält på lördagen, skulle gissa på 8-9 m/s och solen gassade på. Blev lite småtrevliga surfvågor. Det var första mötet med vind och vågor för Isabella vilket hon klarade galant!
Provade Skim Dex, och Rockpool Alaw Bach. Dexen har jag provat innan och gillar den lilla sittbrunnen, inte alls dum. Rockpoolen blev en positiv överraskning, väldigt lättrollad och fångar surfvågor hur lätt som helst. Lite svårare att manövrera den, men med lite träning funkade det med.
Upptäckte oxå att det är bra att hålla i kajaken när man gör kamraträddning, eller hur Carin? 😉

Initiativtagaren - Carin Green från Horisont Kajak
Initiativtagaren – Carin Green från Horisont Kajak

Kvällen tillbringades i lägereldens varma sken och avslutades med bastu och bad för de flesta. Vi ramlade ner i sovsäcken ganska tidigt.

Söndagmorgon, solen skiner och ingen vind! Ganska svalt, runt 8-10 grader i luften. Alla ville se Sara rolla, hon är ju trots allt SM-vinnare i grönlandsrollar! Så vi var ganska tidigt i vattnet, och plaskade rundor till 12-13-tiden. Otroligt roligt och lärorikt! Sen var det dax att packa ihop och dra sig hemåt, till Gbg och Skåne igen.

Blötdjuret Sara rollar och står i
Blötdjuret Sara rollar och står i

Tack Carin för att du tog initiativet!!! Och vad kul det var att träffa andra tjejer som gillar att paddla. Nästa år hoppas jag att det är fler som kommer. Perfekt tillfälle att ställa de där frågorna som inte killarna kan svara på, som kanske nån tjej har testat, gjort, eller bara har idéer om. Tex hur man gör när man blir nödig i torrdräkt? 😉

Förutom ovan nämda var Babs, Tove, Viktoria, Sussi, Anna, Marie och AnnBritt med. (hoppas jag inte glömt nämna nån..)
Och tjejer…. Vi ses väl nästa år?!

2 svar på ”Tjejpaddlarträff 2006”

  1. Ja, som jag skrev på Escapes forum – Stor tack till Sara och Pia för att ni tog Isabella under era paddlars beskydd! Det var en trött, förkyld och mycket nöjd dotter som kom hem på kvällen och pratade paddling och kajakbus hela kvällen. Vilket hon fortsatte med på morgonen efter innan hon skulle till skolan! 🙂

    Svara
  2. …börjar sluta läcka från bihålorna nu 🙂
    Stort tack till alla tjejer som dök upp och bidrog med sin kompetens, sina rövarhistorier och goa garv. Det är klart att vi kör nästa år oxå! Kom med förslag och idéer om hur träffen ska utvecklas, vetja.

    Svara

Lämna ett svar