Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tjärövarv med Grimslöv

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Annki tar gruppbild
Annki tar gruppbild

Vi var hemma och vände en sväng på söndagskvällen efter en go Valörunda. Måndag och tisdag körde vi (Kenneth, Pia och Jag) ett Tjärövarv med elever från Grimslövs folkhögskola. Ett entusiastiskt gäng med en alltid lika sprudlande lärare i form av Annki.

Superfint soligt väder och blå himmel gör ju inget. Go paddling i gött väder och alla verkade gilla det här med paddling. Den vanliga tältplatsen var helt uppbökad av Vildsvin så där gick inte att tälta, vi tog ett annat finfint ställe.

Grönt på Dragsö
Grönt på Dragsö

En rejäl regn- och åskskur precis när vi kom iland för tältuppsättning gjorde att det gick lite extra fort att få upp tälten (Allak, Nallo 3GT, Altai och två kåtor, skönt med lite sköljning av prylarna och rätt gott att vi hade sparkdräkterna på oss 🙂

Efter skurandet sprack det upp och blev en go kväll. God mat på våta men varma klippor och så lite solnedgång på det.

Basecamp med stortält
Basecamp med stortält
Klipphäng efter regn
Klipphäng efter regn
Tältöppningsmorgon
Tältöppningsmorgon
Morgonljus
Morgonljus

Tisdagsmorgonen var sådär magiskt fin. Vi var uppe rätt tidigt så det hanns med långfrukost och jag fick bada en runda oxå innan vi forsatte. Efter lite karta och kompasspyssel blev det paddling igen. När vi paddlade förbi hoppklippan blev några hoppsugna, och vi andra hängde nedanför och tittade på. Klippan känns hög nerifrån men det är ingenting mot när man står däruppe (näe, jag har inte hoppat).

Solig förmiddag
Solig förmiddag
Klipphopp
Klipphopp
Klipphopp från Tjärö
Klipphopp från Tjärö

Go lunch ute på Dragsö och sen andra sidan Tjärö tillbaks till Järnavik. Många som ville välta, bada, kajakklättra, kamraträdda och försöka sig på eskimåsväng i det goa vädret.

En riktigt go runda

Trångt i skärgården ;)
Trångt i skärgården 😉 mellan Skiftesön och Skiftesholmen

Lämna ett svar