Blev ett Tjärövarv med eleverna från Grimslöv i år med. Soligt som tusan när vi samlades i Järnavik och plockade ut kajaker hos Paddelkompaniet.

Lite genomgångar på land, packpyssel och fika så drog vi oss utåt. Skön paddling ut till Tjärö med lunch vid Nabben, som vanligt alltså 😉 Sen vidare söderut, iland för lite span och för att eleverna skulle försöka lyfta den stora stenen. Vetitusan om den rörde sig…

Eftersom vinden ökade och skulle öka ännu mer dagen efter blev det en ny rutt mot tidigare år. Vi rundade Tjärös sydspets och paddlade lite motvind (!?!?) österut. I lä vid fastlandet var det riktigt varmt och göttigt igen. Gick iland och slog läger på finfina ängen Stora Hejan. Blev en go kväll med lite bad, promenader, brasmys med mera.

Vid vårt tält satt det visst en hittaut-pinne så det kom en entusiast kutande ut ur skogen och skulle logga den strax efter vi kommit till ro 🙂 Kul med hittaut, tyvärr finns det inte än i våra hemmatrakter än.

På torsdagsmorgonen hade vinden ökat som prognosen trodde, skönt att inte vara på Tjärö. Efter frukost och lite navigeringssnack paddlade vi inåt. Blev lite stopp för manövreringsövningar innan vi landade på campingen för tidig lunch. Sommarvarmt. Så småningom kom vi vidare och avslutade inne i Järnavik med kamraträddningsövningar för de som ville.

En riktigt go mittiveckanrunda i finfina krokar och i finfint sällskap.

På vägen hem blev det årspremiärbad i Skäravattnet, alltid skönt.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera