Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tjäröfestivalen – kajakträff i Blekinge

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tjäröfestivalen 2010

Tjäröfestivalen är det senaste tillskottet bland svenska kajakträffar. Riktigt roligt att det kommer fler träffar. Hoppas nu bara det kommer besökare till alla. Som tur är så är de lite spridda över i alla fall södra sverige.

Man kan väl misstänka att tidningen paddling och outside blev lite stressade när Utemagasinet aviserade sin kajakfest uppe i Stockholmstrakten… Så nu hakar de på den nya kajakarrangemangstrenden 😉

På Tjärö i Blekinge blir det alltså kajakträff den 10-12 september eller festival som denna varianten kallas. Tjärö är verkligen en riktigt fin ö och Blekinges skärgård är kanon så det är bra förutsättningar för en trevlig tillställning.

En mötesplats där snabbpaddlare möter havspaddlare som möter surfskipaddlare som möter rena nybörjare en festival!

Upplägget verkar vara att man köper ett festivalpass och sen får man vara med på allt som festivalen bjuder; från guidade nybörjarturer i närområdet, kurser/workshops i kajakfoto, raktframpaddling, surfski, liveband, gemensamma middagar med mera. Programmet är inte riktigt klart ännu, men det fylls på efterhand skulle jag tro. Vandrarhemmet på Tjärö med Anders Hafskrog står bakom grillbuffé på lördagskvällen osv. Bor gör man i tält eller på vandrarhem beroende på tycke och smak.

BaseCamp är som sagt på Tjärö som är en riktig pärla i Blekinge, speciellt lite off-säsong i t.ex. september när det är lite lugnare där. Låter som om det kan bli ett trevligt arrangemang.

Bakom arrangemanget står alltså tidningarna Outside & Paddling.

www.tjarofestivalen.se

2 svar på ”Tjäröfestivalen – kajakträff i Blekinge”

Lämna ett svar