Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tidningen Foto läggs ner – Fotosidan

Aller Media som har tidningen FOTO i sitt stall har bestämt sig för att lägga ner den. Trist. En gammal anrik tidning som varit superduktiga och lyckats ha en bra mix av prylar, tester och bilder. Sista numret kommer ut i slutet av februari.

Inte för att jag själv är någon trogen läsare längre och inte varit de senaste åren, men synd ändå. Dessutom har jag jobbat där i ett par omgångar, 1989-1992 (då hette den Aktuell Fotografi utom sista månaderna då FOTO köptes in till förlaget) och 2007-2009.

FOTO startades 1939 i Stockholm. Aktuell Fotografi startade 1972 i Helsingborg och köptes av Allers 1988. 1992 blev de en gemensam tidning.

Tidningen Foto läggs ner – Fotosidan.

Även hos DN, Dagensmedia, FOTO, HD

Många sura prenumeranter kan man se i kommentarsfälten. Inte så konstigt såklart när man blir av med något man gillar. Sen kan man ju tycka det är märkligt att AllerMedia inte kan vara bättre på att rensa sidan på prenumerationserbjudanden m.m. som bara sticker läsarna i ögonen nu när de vet att de bara kommer få ett nummer till.

Prenumeranterna kommer få tidningen Digitalfoto för alla istället. Det är nog lite som att byta sin 600-grams kolfiberpaddel mot en 2-kilos i plast 😉

Två av sveriges bästa naturfotografer, Brutus Östling och Claes Grundsten är inte heller så imponerade av beslutet:
Brutus Östling – Spöket i norr och nattliga hägrar – Hommage à FOTO
Claes Grundsten – FOTO läggs ner.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera