Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tid ute räknas – Tid utomhus varje dag

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vinter hemomkring
Vinter hemomkring

Tid ute räknas brukar vi säga och skriva. Sen sitter vi ändå mest i soffan och/eller vid skrivbordet eller på annat sätt inne. Lätt att snacka men svårt att genomföra?!

För drygt ett år sedan bestämde jag mig för att försöka få till minst en timme per dag utomhus, i rörelse. Inte en timme i snitt utan en timme VARJE dag. Och hur gick det då?

Det har gått ganska bra, jag gillar ju att vara ute så det är inget stort problem. Men visst har jag missat en del dagar. Några dagar som blev mest innetid var t.ex. när vi åkte buss till/från Funäsdalen, efter 10 timmar i buss var jag för mesig för att ta en timmes promenad. Samma när vi var uppe på Vildmarksmässan i mars, det blev snålt med utetiden innan/efter en heldag på mässan. Och så var det ett par dagar med larvig höstförkylning då det bara blev kortare halvtimmespromenader. Har även varit ett par jobbdagar på annan ort när jag inte kommit mig för att komma ut. Nånstans mellan 10 och 15 miss(lyck)ade dagar på drygt 13 månader känns ändå okej och det finns möjlighet till förbättring.

Kommer nog fortsätta ha det som en plan, det är gött med frisk luft. För min del blir det såklart några dar med paddling men annars mycket promenader, cykling, mountainbike, skogslufs osv. Är det jobbdag brukar jag försöka ta en promenix eller cykelrunda innan man fastnar vid datorn och gärna efter med.

Tid utomhus varje dag är modellen, tycker både kroppen och knoppen mår bra av det. Gäller nog inte bara oss…

Pia cyklar norr om Västersjön

2 svar på ”Tid ute räknas – Tid utomhus varje dag”

  1. 10-15 missade dagar på 13 månader är fantastiskt bra! Ni inspirerar verkligen 🙂 Gött jobbat och jag höjer en termosskål för er och det nya ute-året. Vi ses där ute!

    Svara

Lämna ett svar