Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Thermacell myggskydd

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Mygg och knott kan göra de flesta halvt eller helt tokiga, i alla fall när det blir stora mängder.

Vi brukar använda myggmedel från Sjö&Hav både spray och rollon, funkar fint. Nackdelen med klet är dock att det känns lite kladdigt och det är inte alltid det blir bad innan läggdags och då är det sådär att krypa ner i sovsäck eller under lakanen.

Vi köpte oss en Thermacell myggskyddare som vi använt litegrann. Den är i storlek som en gammaldags mobiltelefon och laddas med en liten gaspatron och en liten pappbit. Man tänder sen en glödtråd som glöder och därmed avsöndras nåt myggskydd från pappbiten.

Gaspatronen räcker cirka 12 timmar och pappret med myggskyddet cirka 4.

Vi tycker den fungerar riktigt bra, har haft med den på några utflykter med stugbilen och även testat hemma. Den kommer nog få åka med i stugbilen fler gånger, gött att lägga utanför, den skyddar cirka 20 kvadratmeter.

Med i kajakerna blir det nog myggmedel mestadels som spray även framöver även om myggjagaren säkert får följa med nångång. Hemma satsar vi mer på fler fågelholkar & fladdermusholkar för att hålla nere knott och mygg.

Sök efter Thermacell hos Amazon.

Thermacell finns i flertalet varianter. Halo är mer designad för att ha hemma på uteplatsen och kan lämnas kvar ute. Det finns även en variant, Thermacell Backpacker, som sätts på vanliga små gasflaskor som ser mycket smidig ut. De små gasflaskorna har de flesta ändå med sig till kök eller gaslampor.

Lämna ett svar